Призначення вимірювальних трансформаторів струму

Вимірювальним трансформатором струму (ТТ) називається апарат, призначений для перетворення струму до значення, зручного для виміру, і виконаний таким чином, що вторинний струм, помножений на номінальний коефіцієнт трансформації , відповідає з необхідною точністю первинному струму як по модулі, так і по фазі.

Первинна обмотка ТТ включається в ланцюг послідовно (у рассечку токопровода), а вторинна обмотка замикається на деяке навантаження (вимірювальні прилади й реле), забезпечуючи проходження по ній струму, пропорційного струму в первинній обмотці, малюнок 2.1.

Малюнок 2.1 -Принципова схема трансформатора струму

У ТТ високої напруги первинна обмотка ізольована від вторинної обмотки (землі) на повну робочу напругу. Один кінець вторинної обмотки звичайно заземлюється. Тому вона має потенціал, близький до потенціалу землі.

Трансформатор струму здійснює:

· перетворення змінного струму будь-якого значення в змінний струм, прийнятний за значенням для безпосереднього виміру за допомогою стандартних вимірювальних приладів або для роботи реле захисту й автоматики;

· ізоляцію вимірювальних приладів, а також реле захисту й автоматики, до яких має доступ обслуговуючий персонал, від ланцюга високої напруги.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 1030;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.