Принцип роботи й конструкція вимикача ВЭМ-6

Принцип роботи електромагнітних вимикачів заснований на гасінні електричної дуги в дугогасительной камері, що містить пакет керамічних пластин, у який дуга затягається поперечним магнітним полем, збудженим струмом дуги. Дуга, що виникає при розмиканні дугогасительных контактів, під дією електродинамічних сил контуру струму й теплових конвекційних потоків піднімається нагору й входить у дугогасительную камеру, постійно збільшуючи свій опір.

Вимикач ВЭМ - 6 (малюнок 1.14) установлений на візку й

призначений для осередків КРУ.

а – загальний вид; б – дугогасительная камера

 

Малюнок 1.14 - Вимикач вакуумний ВЭМ-6

Вакуумний вимикач ВЭМ-6 (малюнок 1.14 а) складається зі звареної підстави 1, пружинного привода 2, трьох полюсів, трьох знімних дугогасительных камер 9, ізоляційного кожуха. Він має робітники й дугогасительные контакти, розташовані на відкритому повітрі.

Струмоведучі стрижні перебувають усередині прохідних ізоляторів 4, відлитих з эпоксидной смоли. На ньому встановлюються рухливий розеточный контакт шафи КРУ з одного боку, а з іншого боку - корпуса головного нерухливого 7 і рухливого контакту вимикача 8. Рухливий контакт обертається на опорному ізоляторі за допомогою ізоляційної тяги.

На сталевій рамі 1 за допомогою ізоляторів укріплений дугогасящее пристрій 9 і котушка магнітного дуття 10. Дугогасительная камера складається з пакета, зібраного із пластин цирконієвої кераміки, склеєних між собою в єдиний блок. Кожна пластина пакета в нижній частині має Ù - образний виріз, вершина якого зміщена від середини пластини із чергуванням зсуву в різні сторони в кожній парі пластин. Таке чергування утворить лабіринт, у який затягається електрична дуга при відключенні. Пакет установлюється між бічними пластинами й колодками, упирається в розпірки й закритий керамічними плитами. У верхній частині камери є вихлопний пристрій, що складається з ряду вертикально розташованих ізоляційних пластин, призначених для запобігання перекриття щілин по гарячих газах, що утвориться в процесі відключення. По краях пакета поміщені мідні роги, по яких переміщається підстава дуги в процесі відключення.

Кожух служить для ізоляції полюсів друг від друга й вихлопних газів від металевих частин шафи КРУ. Він складається їх трьох ізоляційних коробів, з'єднаних між собою. На вимикачі кожух фіксується розпірками й болтами й упирається на підставу.

Для передачі руху рухливим контактам полюсів від вала вимикача служить ізоляційна тяга. Поршневий пристрій служить для створення повітряного потоку з метою перекидання дуги на дугогасительный ріг.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 992;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.