Переваги та недоліки NAT

Переваги NAT:

q Зберігає зареєстровану адресну схему. Організації та надавачі послуг Internet (ISP) отримують вигоди, бо вони можуть зменшити потребу використання зареєстрованих IP-адрес.

q Проектування мережі спрощується внаслідок відсутності обмежень для схеми адресації.

q Внесення змін у мережу спрощується. Організації можуть змінювати своїх надавачів послуг без потреби повної перенумерації мереж.

Недоліки NAT:

q Втрата здатності наскрізного трасування IP – обмежене використання команди traceroute.

q Застосування, які пересилають адресну інформацію IP у своїх даних, потребують спеціального обслуговування (наприклад, FTP).

Загалом, NAT є значним успіхом у вирішення проблеми обмеженості IP-адрес і створює можливість під’єднання приватних (локальних) схем адресації до глобального Internet. Ряд фірм впроваджують NAT безпосередньо до свого обладнання (hardware) замість до програмного забезпечення, що підвищує експлуатаційні характеристики NAT.

 

Для того щоб дізнатися чи знаходитесь Ви за NAT зробіть ось це:

 

IP адреса комп'ютера

В Windowsі виберіть кнопку Пуск> Виконати і наберіть команду cmd

У цьому Dos-вікні наберіть команду ipconfig і натисніть enter. В цьому вікні шукаємо серед тексту назву підключення через який ви здіснюєте вихід в інтернет. Тут це Ethernet адаптер, нижнє підкреслене це ваша IP адреса. Скріншот з Windows








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 999;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.