Маски підмереж

 

Маски тепер задаються тільки / prefix'амі (CIDR / VLSM), класової адресації і стандартної dotted нотації (255.255.255.0) в IPv6 немає.

 

Link-Local Address - адреса мережі, яка призначена тільки для комунікацій в межах одного сегмента місцевої мережі або магістральної лінії. Вони дозволяють звертатися до хостів, не використовуючи загальний префікс адреси. Маршрутизатори не будуть відправляти пакети з адресами link-local.

 

Адреси link-local часто використовуються для автоматичного конфігурування мережевого адреси, у випадках, коли зовнішні джерела інформації про адреси мережі недоступні.

 

Приклад використання link-local адрес - автоматичне конфігурування IP-адрес, що використовується в IPv4 та IPv6. Адреси IPv4 в діапазоні від 169.254.0.0 до 169.254.255.255 призначаються ОС хоста автоматично в разі недоступності інших джерел інформації, наприклад сервера DHCP.

 

Для IPv6 в якості link-local адрес використовуються адреси з діапазону FE80 :: / 10. В IPv6 передбачені механізми автоматичного конфігурування IPv6 link-local адреси з використанням MAC адреси або з використанням механізмів Network Discovery. Це дозволяє пристроям взаємодіяти один з одним, але як уже було сказано вище - дані адреси не використовуються в мережах де є бодай якісь механізми динамічної маршрутизації.

 








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 564;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.