Правила експлуатації тісторозкочувальних машин

Перед початком роботи на нереверсивній машині необхідно переконатися у справності заземлення та мікровимикача блокування запобіжної решітки. Для цього вмикають машину й на холостому ходу злегка піднімають запобіжні решітки. Якщо при підйомі на кут більше ніж 5° (висота близько 50 мм) електродвигун машини вимикається, то блокування працює справно. Потім перевіряють наявність листа під транспортером машини і засипають бункер борошном. Після уста­новки необхідного зазору між розкочувальними валками на заван­тажувальний лоток подають порцію тіста масою 8-10 кг. Вмикають електродвигун машини й підштовхують тісто до обертових валків.

Відстань між розкочувальними валками змінюють обертанням маховика, розташованого на передній панелі машини. Варто пам'ятати, що при кожному наступному розкочуванні шару тіста відстань між валками повинна зменшуватися не більше ніж на 4 мм, інакше пласт тіста буде розриватися.

Під час роботи машини не рекомендується знімати з обертових валків прилиплі до них шматочки тіста. Необхідно вимкнути електродвигун, очистити валки й протерти їх чистою тканиною, після чого продовжують розкочування тіста.

Після закінчення роботи на машині бункер для борошна і лист транспортера звільняють від залишків борошна й протирають. Розко­чувальні валки також ретельно очищають і протирають. Зовнішні поверхні машини періодично промивають теплою водою й насухо витирають.

Заборонено просовувати руки під запобіжну решітку під час роботи машини.

Не працювати на машині без піддону.








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 849;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.