Правила експлуатації машин для приготування пельменів і вареників

Перед початком роботи машини з формуванням тістової стрічки пересвідчитися в правильності встановлення шнеків у завантажувальні бункери і збирання ротаційного фаршевого насосу, надійності встановлення кріплення формувальної насадки до фаршо- і тістопроводів. Пересвідчившись у справності машини, у бункери завантажують заздалегідь підготовлені тісто і фарш. Стінки бункерів змащують олією.

Один із працівників розміщує на конвеєрну стрічку листи, стежить за роботою машини і здійснює регулювання подання тіста і фаршу в формувальну насадку. Інший знімає листи з відштампо­ваними виробами зі стрічки конвеєра, розміщує їх на пересувний стелаж і періодично додає в бункер тісто, фарш і борошно. Для забезпечення якості штампування необхідно відрегулювати тиск штампувального барабана на трубку із тіста. Готові напівфабрикати слід відразу відправляти на теплову обробку або у морозильну камеру.

Після завершення роботи на машинах знімають усі деталі, що подають тісто і фарш у формувальну насадку, розбирають роторний насос, виймають із бункера шнеки і ретельно очищають усі деталі від прилиплих часточок тіста і фаршу. Потім деталі промивають гарячою водою, просушують і змащують харчовим несолоним жиром і встановлюють на місце.

Щоб трубка з тіста не лопалася і пельмені не прилипали до штампувального барабана, тісто і фарш готують чітко за рецептурою.

Не можна очищати штампувальний барабан від залишків сировини під час роботи електродвигуна.

Під час роботи автомата з приготування пельменів бункери повинні бути закриті кришкою.








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 1226;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.