Конструювання архітектури програмної системи

 

Створення сайтів сьогодні базується на основних принципах побудови.

Дизайн.

Якість - головна частина створення веб-сайту. Дизайн повинен бути не тільки красивим, індивідуальним, але і сучасним. Новітні концепції веб-дизайну припускають наявність стильною і креативною типографіки, яка відмінно доповнює основний дизайн і дозволяє привернути увагу відвідувачів до логотипів і заголовкам.

Сучасні технології

З'явилося багато різноманітних пристроїв для виходу в інтернет. Стаціонарні комп'ютери, ноутбуки, планшети і мобільні телефони з успіхом забезпечують цей процес, але мають різний дозвіл екрана, що найчастіше доставляє деякі незручності при перегляді сторінок. Сьогодні розробка сайту включає в себе застосування сучасних технологій адаптивного дизайну. Тобто такого дизайну, який буде прекрасно відображатися на будь-якому пристрої, незалежно від розширення екрану.

За допомогою такого прийому розробники домагаються коректного відображення вмісту сайту на будь-якому пристрої. При цьому з'являється можливість охопити набагато більшу аудиторію користувачів, а значить, сайт буде не тільки відвідуваним, а й прибутковим. Особливо важливо застосовувати адаптивний дизайн до ресурсів, які мають новинні блоки, адже найчастіше відвідувачі цікавляться саме свіжими новинами, а значить, блоки повинні коректно відображатися на будь-якому пристрої.

Основні відмінності адаптивного дизайну від мобільних версій сайтів - це можливість відображення сторінки на різних типах пристроїв без створення і завантаження спеціальних додатків. Адаптивний дизайн вирішує проблему поділу трафіку, що позитивно позначається на статистиці відвідуваності сайту.

Основний принцип адаптивного дизайну - створення початкового макета для невеликого екрану мобільного телефону. Дизайнери прагнуть максимально зменшити блоки і при цьому зберегти всю необхідну інформацію. Сьогодні застосовуються кілька основних видів адаптивного дизайну:

Гумовий. Основні блоки стискаються до ширини екрану мобільного телефону або перебудовуються в одну стрічку.

Перенесення блоків. Цей варіант підходить для багатоколоночних сайтів. При зменшенні ширини екрану блоки переносяться в нижню частину макета. При цьому сторінка залишається читабельною і зрозумілою.

Перемикання макетів. Сенс техніки полягає у створенні окремих макетів під різні види пристроїв. Але через свою трудомісткості менш популярний.

Простий вид адаптивного сайту. Для нескладних сайтів застосовується просте масштабування, але через відсутність гнучкості його популярність нижче.

Панелі. Спосіб вперше був застосований в мобільних додатках. Основним недоліком вважається незвичність для користувачів, які раптом бачать мобільну навігацію на інтернет-сайті.

Єдиним недоліком адаптивного дизайну вважається його новизна і як наслідок, дефіцит кваліфікованих фахівців, що працюють за цією технологією.

 

 








Дата добавления: 2015-03-03; просмотров: 763;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.