Труби для магістральних нафтопроводів

Труби магістральних нафтопроводів виготовляють із сталі. Це економічний, міцний, добре зварюються і надійний матеріал. За способом виготовлення труби для магістральних нафтопроводів поділяються на безшовні, зварні з поздовжнім швом і зварні зі спіральним швом.

Безшовні труби застосовують для трубопроводів діаметром до 529 мм, а зварні – при діаметрах 219 мм і вище. Зовнішній діаметр і товщина стінки труб стандартизовані.

У зв'язку з великою різноманітністю кліматичних умов при будівництві та експлуатації трубопроводів труби поділяють на дві групи: в звичайному і в північному виконанні. Труби в звичайному виконанні застосовують для трубопроводів, що прокладаються в середній смузі і в південних районах країни. Труби в північному виконанні застосовуються при будівництві трубопроводів в північних районах країни. Відповідно до прийнятого виконанням труб вибирається марка сталі.

Трубопровідна арматура призначена для управління потоками нафти, які транспортуються по трубопроводах. За принципом дії арматура ділиться на три класи: запірна, регулююча і запобіжна.

Запірна арматура (засувки) служить для повного перекриття перерізу трубопроводу, регулююча (регулятори тиску) - для зміни тиску або витрати рідини, що перекачується, запобіжна (зворотні та запобіжні клапани) - для захисту трубопроводів і обладнання при перевищенні допустимого тиску, а також запобігання зворотних струмів рідини .

Засувками називаються запірні пристрої, в яких прохідний перетин перекривається поступальним переміщенням затвора в напрямку, перпендикулярному напрямку руху нафти.

Регуляторами тиску називаються пристрої, що служать для автоматичної підтримки тиску на необхідному рівні. Відповідно до того, де підтримується тиск - до чи після регулятора, розрізняють регулятори типу «до себе» і «після себе».

Запобіжними клапанами називаються пристрої, що запобігають підвищення тиску в трубопроводі понад встановлену величину.

Зворотним клапаном називається пристрій для запобігання зворотного руху середовища в трубопроводі.

Арматура магістральних нафтопроводів розрахована на робочий тиск 6,4 МПа.

 








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 775;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.