Класифікація нафтопроводів

Трубопровід, призначений для перекачування нафт, називається нафтопроводом. За призначенням нафтопроводи діляться на три групи: внутрішні, місцеві і магістральні.

Внутрішні нафтопроводи знаходяться всередині чого-небудь: промислової, нафтобаз, нафтопереробних заводів.

Місцеві нафтопроводи з'єднують різні елементи транспортної ланцюжка: нафтопромисел і головну станцію магістрального нафтопроводу, нафтопромисел і пункт наливу залізничних цистерн або судів. Протяжність місцевих нафтопроводів більше, ніж внутрішніх, і досягає декількох десятків і навіть сотень кілометрів.

До магістральних нафтопроводів (МНП) відносяться трубопроводи протяжністю понад 50 км і діаметром від 219 до 1220 мм включно, призначені для транспортування товарної нафти з районів видобутку до місць споживання чи перевалки на інший вид транспорту.

Залежно від умовного діаметра магістральні нафтопроводи підрозділяються на чотири класи:

§ I клас від 1000 до 1200 мм включно;

§ II клас від 500 до 1000 мм включно;

§ III клас від 300 до 500 мм включно;

§ IV клас менш 300 мм.

Крім того, нафтопроводи ділять на категорії, які враховуються при розрахунку товщини стінки, виборі випробувального тиску, а також при визначенні частки монтажних зварних з'єднань, що підлягають контролю фізичними методами.

 








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 886;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.016 сек.