Психотропні бойові отруйні речовини

Психотропні речовини (інкапаситанти) — це синтетичні або при-родні сполуки, які можуть спричинити у здорових людей аномалії або фізичну нездатність виконання завдань, поставлених перед ними. Вони діють вражаюче на людей у надзвичайно малих дозах (міліграми-мікрограми на людину), які не виявляються звичайними методами індикації. Ці БОР спричиняють розумо-ві й психічні аномалії. Такі ураження інколи розглядають як хімічну шизо-френію. Деякі психоотрути можуть спричинити порушення координації ру-хів, тимчасову сліпоту або глухоту, блювоту, різку зміну кров’яного тиску, апатію, млявість, зорові та слухові галюцинації. Представниками цієї групи є Бі-Зет (BZ), ЛСД (LCD), Ес-Ен (SN).

Бі-Зет (BZ) — тверда кристалічна речовина, не розчиняється у воді, добре — в органічних розчинах. Випускається у вигляді порошку. Вражаючий стан — дрібнодисперсний аерозоль (дим). Бі-Зет уражає людину через органи дихання і шлунково-кишковий канал. Симптоми ураження виникають через 0,5-1 год (період прихованої дії): сухість і почервоніння шкіри, розширення зіниць, загальна слабкість, пригнічений стан, порушення контакту з оточен-ням, втрата орієнтування в часі й просторі, зорові й слухові галюцинації. Тривалість токсичної дії залежить від дози — від кількох годин до доби.

До подразнюючих отруйних речовин належать хлорацетофенон (СN), адамсит (DМ), Сі-Ес (CS) і Сі-Ар (CR). Ці ОР уражають чутливі нервові за-кінчення слизових оболонок очей і верхніх дихальних шляхів. Після уражен-ня з’являються такі симптоми: подразнення верхніх дихальних шляхів, опіки шкіри, печіння та біль в очах і грудях, сльозотеча, нежить, кашель, блювота.

 








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 929;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.