Аеробіки.

Мета:ознайомити зі структурою складання навчальних комплексів з аеробіки та класифікацією вправ, а також з методичними рекомендаціями до проведення занять.

Основні поняття:показ, словесне пояснення, структурні компоненти, загальнорозвивальні вправи, поточний спосіб, серії вправ, інтенсивність навантаження.

 

Аеробіка - це один з видів оздоровчої гімнастики, в якому гармонійно поєднуються гімнастичні вправи з елементами танцю. Вона доступна різноманітним віковим категоріям і особливо популярна серед дівчат вищих навчальних закладах. Це пояснюється тим, що аеробіка є ефективним засобом збереження і поліпшення здоров’я підвищення життєдіяльності й дієздатності організму, а також засобом формування правильної постави, ходи і культури руху.

Оздоровча спрямованість занять досягається підбором загально- розвивальних гімнастичних вправ для різноманітних частин тіла, що виконуються багаторазово, поточним способом з інтенсивністю, що змінюється під ритмічну музику в різноманітному темпі.

Загальнорозвивальним вправам характерні простота і доступність, можливість легко регулювати фізичне навантаження шляхом підбору вправ, кількості їх повторень і швидкості виконання, шляхом застосування різноманітних кінцевих і вихідних положень, а також можливість варіювання різноманітних методик проведення залежно від поставлених завдань. Вся різноманітність вправ класифікується наступним чином:

· вправи для рук і плечового пояса,

· тулуба, м’язів ніг,

· формуванню правильної постави,

· розвитку рухливості в суглобах.

Загальнорозвивальні вправи можуть бути спрямовані на розвиток і вдосконалення основних фізичних якостей гнучкості, витривалості, сили, швидкості, що необхідно для загального фізичного розвитку, і сприяють швидкому оволодінню різноманітними руховими навичками і формуванню культури рухів. Основними засобами оздоровчої аеробіки є музика і вправи,які включають загально розвивальні елементи, а також елементи художньої гімнастики, акробатики, народних, побутових, класичних і сучасних танців, вправи на лаві та інші.

Для кожного заняття треба урахувати:

· мету і завдання,

· рівень фізичної підготовки,

· взаємозв’язок з іншими розділами,

· розробити контрольні блоки вправ і вимоги для визначення успішності з розділу оздоровчої аеробіки,

· визначити тривалість частин заняття при три частинній загальноприйнятій структурі.

 








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 697;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.