Об’єкти та система фінансово-економічної безпеки.

Об’єкти захисту наведені на рис. 2.1

 

Рис. 2.1 Об’єкти захисту

 

Забезпечення ефективного функціонування системи фінансово-економічної безпеки підприємства, як на думку авторів, можливе за таких умов (рис. 2.2): 1) чітке визначення мети, завдань та принципів управління фінансово-економічною безпекою; 2) обов’язкове здійснення моніторингу внутрішніх та зовнішніх загроз; 3) формування та постійне оновлення банку даних про внутрішні і зовнішні загрози підприємства; 4) визначення переліку підсистем управління фінансово-економічною безпекою. Наведені на рис. 2 підсистеми можуть розглядатися як окремі види безпеки, так і, як складові системи фінансово-економічної безпеки, що забезпечують її успішне функціонування; 5) формування банку методів та інструментів нейтралізації та уникнення загроз; 6) обов’язкова оцінка результатів роботи відділу фінансово-економічної безпеки. Підсистеми фінансово-економічної безпеки повинні визначатися виходячи з переліку об’єктів захисту.

 

підсистема виробничої безпеки

Рис. 2. 2. Організація функціонування системи управління фінансово-економічною безпекою підприємства


Місце фінансово-економічної безпеки підприємницьких структур в системі національної безпеки в зарубіжних країнах наведено на рис. 2.3-2.5.

 








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 1115;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.