Загальні аспекти. Конструктивна досконалість і висока якість виготовлення і установки машини не гарантують тривалою і безаварійної її роботи

Конструктивна досконалість і висока якість виготовлення і установки машини не гарантують тривалою і безаварійної її роботи. Додатковою умовою є грамотна технічна експлуатація і доцільна система ремонтів.

Завданнями технічної експлуатації машини є забезпечення її справного технічного стану і безаварійної роботи при належній економічності. Рівень технічної експлуатації машин визначається установкою їх в належному місці, раціональним використанням відповідно до призначення, кваліфікації обслуговуючого персоналу, постановки догляду і технічного нагляду за машинами, організацією змащувального господарства.

Важливою передумовою правильного використання і грамотної експлуатації машини є наявність її технічного опису, правил технічної експлуатації і основних правил техніки безпеки при обслуговуванні машини, альбому креслень і карти змазування. Вказану документацію складають під безпосереднім керівництвом конструктора на підставі досвіду експлуатації подібних машин, результатів дослідницьких робіт, стендових і експлуатаційних випробувань дослідних зразків.

Для забезпечення належного рівня технічної експлуатації до самостійного управління машинами і їх технічному обслуговуванню допускаються особи, придатні до даної роботи за станом здоров'я, що відмінно вивчили машини даного типа і що одержали відповідні свідоцтва.

Мета технічного відходу і ремонту – підтримувати працездатність машини. Але якщо технічний догляд представляє з себе сукупність заходів, направлених на боротьбу із зносом, то завданням ремонту є ліквідація наслідків зносу.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 763;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.