Автопереговорний процес

 

Специфікації PHY TX і PHY T4 підтримують функцію Auto-negotiation, за допомогою якої два взаємодіючих пристрої PHY можуть автоматично вибрати найбільш ефективний режим роботи.

Описана нижче схема Auto-negotiation є тепер стандартом технології 100Base-T. До цього виробники застосовували різні власні схеми автоматичного визначення швидкості роботи взаємодіючих портів, що не були сумісні. Прийняту як стандарт схему Auto-negotiation запропонувала спочатку компанія National Semiconductor за назвою NWay.

Усього в даний час визначено 5 різних режимів роботи, що можуть підтримувати пристрої PHY TX чи PHY T4 на скручених парах:

10Base-T - 2 пари категорії 3;

10Base-T full-duplex - 2 пари категорії 3;

100Base-TX - 2 пари категорії 5 (чи Type 1A STP);

100Base-TX full-duplex - 2 пари категорії 5 (чи Type 1A STP);

100Base-T4 - 4 пари категорії 3.

Режим 10Base-T має найнижчий пріоритет при переговорному процесі, а режим 100Base-T4 - найвищий. Переговорний процес відбувається при включенні живлення пристрою, а також може бути ініційований і в будь-який момент модулем керування.

Для організації переговорного процесу використовуються службові сигнали перевірки цілісності лінії технології 10Base-T - link test pulses, якщо вузол-партнер підтримує тільки стандарт 10Base-T. Вузли, що підтримують функцію Auto-negotiation, також використовують існуючу технологію сигналів перевірки цілісності лінії, при цьому вони посилають пачки таких імпульсів, які інкапсулюють інформацію переговорного процесу Auto-negotiation. Такі пачки звуться Fast Link Pulse burst (FLP).

Пристрій, що почав процес auto-negotiation, посилає своєму партнеру пачку імпульсів FLP, у якому міститься 8-бітне слово, що кодує пропонований режим взаємодії, починаючи з самого пріоритетного, підтримуваного даним вузлом.

Якщо вузол-партнер підтримує функцію Auto-negotuiation і також може підтримувати запропонований режим, то він відповідає пачкою імпульсів FLP, у якій підтверджує даний режим і на цьому переговори закінчуються. Якщо ж вузол-партнер може підтримувати менш пріоритетний режим, то він указує його у відповіді і цей режим вибирається як робочий. Таким чином, завжди вибирається найбільш пріоритетний загальний режим роботи вузлів.

Вузол, що підтримує тільки технологію 10Base-T, кожні 16 мілісекунд посилає імпульси для перевірки цілісності лінії, що зв'язує його із сусіднім вузлом. Такий вузол не розуміє запит FLP, що робить йому вузол із функцією Auto-negotiation, і продовжує посилати свої імпульси. Вузол, що одержав у відповідь на запит FLP тільки імпульси перевірки цілісності лінії, розуміє, що його партнер може працювати тільки по стандарту 10Base-T і встановлює цей режим роботи і для себе.

 








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 648;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.