Манера спору

Існує безліч різновидів і відтінків манери спору. Поведінка полемістів, їх манера дискутувати багато важать і, звісно впливають на успіх обговорення. Поведінка у спорі залежить від суперника. Якщо це сильний суперник, тобто людина компетентна, яка знає предмет спору, впевнена у собі, ми більш зібрані, напружені, більше готові до оборони. Зі слабким суперником, якій недостатньо компетентний у предметі обговорення, нерішучим, сором'язливим, ми поводимося інакше - вимагаємо пояснень, щоб переконатися, невипадково він мав рацію, ставимо під сумнів його висловлювання, відчуваємо у собі більше впевненості, незалежності, рішучості.

Однією з важливих вимог культури спору є повага опонентів один до одного. На жаль, ця потреба часто порушується. Нерідко учасники дискусії, полеміки нетерпляче ставляться до людей, які дотримуються інших поглядів, стоять на інших позиціях. Прагнення зрозуміти свого опонента, шанобливе ставлення до його переконання дозволяють домагатися позитивного результату, допомагають у пошуках істини і є необхідними умовами плідного публічного спору. Вимогою культури спору є витримка і самовладання в спорі. Не рекомендується гарячкувати у спорі. У холоднокровної людини явні переваги: її думка працює зрозуміло і спокійно.

 








Дата добавления: 2015-02-23; просмотров: 726;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.