Установки для напівпідвішеного трелювання

Трелювально-навантажувальні установки виконують як трелювання, так і навантаження лісоматеріалів на рухомий склад лісовозних доріг.

Для напівпідвішеного і підвішеного способу трелювання застосовують також універсальну канатну установку УК-1, яка має кілька модифікацій. Відмінна особливість УК-1 – це можливість монтування різноманітних її модифікацій із уніфікованого оснащення.

Установка УК-1Р призначена для напівпідвішеного трелювання і навантаження деревини на лісовозний транспорт у рівнинній і слабо вираженій пагорбистій місцевості. Вона складається із лебідки ЛЛ-8, двох щогол і канатно-блочної системи з кареткою, що включає вантажну обіймицю і два балансири з котками. Тяговий канат кріпиться до корпусу каретки, огинає вантажний і напрямний блоки і намотується на вантажний барабан лебідки. Зворотний рух каретки здійснюється зворотним канатом, що огинає ряд кутових блоків і закріплений на вантажній обіймиці гака. Одночасно зворотний канат слугує для подання обіймиці з гаком безпосередньо до місця причеплення стовбурів або дерев. Доставлені з лісосіки стовбури або дерева канатна установка навантажує на рухомий склад лісовозної дороги.

Установка УК-1С призначена для експлуатації в пагорбистій місцевості і працює з несучим канатом змінної довжини. Установка складається із щогли, закріпленої розтяжками, несучого каната, напівавтоматичної каретки з вантажозахоплювальним пристроєм, тягово-вантажопідіймального та зворотного канатів, розвантажувального буфера, обвідних блоків та привідної лебідки. На відміну від попередньої установки, вона не має тилової щогли. Один кінець несучого каната за допомогою затискувача і розтяжок закріплюють за пні біля верхньої межі лісосіки, інший через напрямний блок на щоглі – до рухомого блоку поліспаста. Натяг несучого каната змінюють за допомогою допоміжного барабана привідної лебідки.

Рис. 28. Установка для напівпідвішеного трелювання УК-1Р: 1 - лебідка; 2 - основна щогла; 3 - вантажний канат; 4 - каретка; 5 - несучий канат; 6 - тилова щогла; 7 - зворотний канат; 8 - обвідний блок; 9 - підвісний гак; 10 - завантажений зчіп; 11 - розворотний канат; 12 - поліспаст.








Дата добавления: 2015-03-14; просмотров: 697;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.