Механізми для зрізання, зіштовхування і захоплювання дерев

Для відділення дерев від кореневої системи використовують різні різальні механізми. До них належать пилки ланцюгові і дискові, циліндричні і дискові фрези, клиноподібні, плоскі і сферичні ножі.

Ланцюговий пиляльний апарат – найбільш поширений тип механізмів для відділення надземної частини дерева від кореневої. Він має один або два апарати, які працюють, як правило, від гідропривода. Подача різального органу може бути прямолінійною, криволінійною і круговою.

Ножі. Зрізуючі пристрої у вигляді ножів прості за конструкцією, але потребують великих зусиль для зрізання дерев. Крім того, використання ножів призводить до розшаровування волокон стовбура у місці зрізання, яке може поширюватись на значну довжину по стовбуру. За формою ножі розділяють на плоскі, клиноподібні та сферичні. Подача ножів у таких зрізуючих пристроях може бути прямолінійною і криволінійною. Зрізуючі пристрої виготовляють з підпорою, з контрножем або з двома рухомими ножами. Контрніж і рухомі ножі значно покращують роботу цих пристроїв.

Для зіштовхування і захоплювання дерев використовують звалювальні важелі і захоплювачі.

Звалювальний важіль розміщують за змогою на найвищій частині машини для зіштовхування дерева з найменшим зусиллям. Таке розміщення важеля унеможливлює падіння дерева у зворотньому до потрібного і вибраного напряму.

Захоплювачі використовують як для зіштовхування дерев, так і для укладання їх у пачки. Якщо після зрізання дерево укладається безпосередньо в пачку, то його захоплюють у двох місцях по висоті стовбура. При зіштовхуванні дерева на землю, воно затискається в одному місці трохи вище від площини відділення дерева від коріння. Такий захоплювач може бути оснащений гідродомкратом, який забезпечує зіштовхування дерева в заданому напрямку.








Дата добавления: 2015-03-14; просмотров: 857;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.