Короткі теоретичні відомості. На основі досягнень фізики, електроніки і інших фундаментальних наук сучасна медицина має в арсеналі засобів низку новітніх клінікодіагностичних методик

На основі досягнень фізики, електроніки і інших фундаментальних наук сучасна медицина має в арсеналі засобів низку новітніх клінікодіагностичних методик. Проте, більшість цих технологій фіксують лише слідство патологічних процесів, що відбуваються в організмі людини, вимагають значних витрат часу, не говорячи вже про утруднену доступність для багатьох пацієнтів.

Зріст дефіциту алопатичних лікувальних препаратів, з одного боку, та їх мала ефективність і токсичність з іншого боку, привели до популярності методів так званої "нетрадиційної медицини".

Особливої зацікавленості у нашій країні насьогодні набуває метод електропунктурної діагностики та терапії, введений у медицину у 1956 році німецьким доктором медицини Рейнхольдом Фоллем.

За минулі 40 років цей метод значно збагатився та удосконалився учнями і послідовниками Р.Фолля більше ніж у 50 країнах світу.

Унікальність та ефективність методу Р.Фолля полягає у поєднанні трьох "китів": голкорефлексотерапії, гомеопатії і електролікуванні.

Увага лікарів до методу Р.Фолля не випадкова: Ну чи не диво: щоб відповісти на запитання, яка хвороба у людини, який стан його організму і як треба лікувати, "лікарю - фоллісту" потрібно лише 20- 30 хвилин!

При цьому метод дає можливість проводити діагностику доклінічних проявів хвороби з подальшою терапевтичною корекцією виявлених відхилень. Ще у Стародавньому Китаї вважалося: хороший лікар лікує до початку розвитку хвороби, поганий лікар починає лікувати тоді, коли хвороба вже розвинулася. коли вже наступило руйнування. Тому пацієнт у Стародавньому Китаї платив лікарю увесь час, поки він був здоровий і не платив, коли був хворий!

Дослідження пацієнта за методом Р.Фолля, не порушує цілісності шкіряного покрову, не опромінює його рентгеном, не примушує ковтати зонд...

Спеціальним щупом ми лише торкаємося деяких крапок рук і ніг пацієнта.

Шкіряні покрови людини є складною, і до кінця не вивченою, частиною людського організму. Протягом тривалого часу нашою вітчизняною медициною вважалося, що шкіра виконує лише пасивну роль оболонки тіла. Але це виявляється зовсім не так.

Площа шкіри складає близько 2,5 квадратних метрів, маса - близько 20% від загальної маси тіла.

За допомогою шкіри організм не тільки захищає себе від зовнішніх дій: механічних, хімічних, мікробних, але всієї своєю поверхнею шкіра бере участь у диханні, регуляції тепла, обміну речовин, виробленні ферментів і т.ін.

Підраховано, що на 1-му квадратному сантиметрі шкіри знаходяться 2-теплових, 12-холодових, 25-дотикових і 150-больових рецепторів. Насьогодні відкрито і вивчено 10 функцій шкіри.

Особливий інтерес викликають електропровідність властивість шкіри та властивість біологічно активних точок шкіри відображати стан органів і систем.

Ці властивості шкіри знали вже давно. Згідно легенді, близько 5 тисячоліть тому, імператор Фу Сі відмітив, що після випадкового удару мотикою по нозі при обробці поля у його підданого перестала боліти голова. Імператор став впливати на цю крапку кам'яною голкою і головний біль у хворих проходив. Таким чином була відкрита перша точка, так виникла голкотерапія.

Система уявлення класичної східної акупунктури і є основою фоллевської концепції.

Доктор Фолль розробив систему:

1. Вимірювання електропровідності БАТ;

2. Визначення зміни електропровідності БАТ;

3. Можливість відновлення втраченої електропровідності.

Завдяки цьому з'явилася можливість діагностики, лікування та контролю за ефективністю проведеного лікування. Р.Фолль провів багато тисяч досліджень і встановив, що захворювання органів приводять до зниження електропровідності біологічно активних точок (БАТ) ще до того, як захворювання проявлять себе у звичайному плані і будуть виявлені лабораторними або клінічними методами.

Одним з найважливіших відкриттів доктора Р.Фолля було медикаментозне тестування. Торкаючись щупом до БАТ, ми реєструємо потенціали БАТ. Потім даємо у руку пацієнта ліки і електричні параметри БАТ змінюються: стають більшими або меншими, можуть залишатися тими ж самими. Якщо ліки приберемо з руки, то електричні параметри БАТ повернуться до початкових показників.

Треба сказати, що багато століть тому своєрідне медикаментозне тестування застосовувалося у медицині Індо-Тибету. Цілителі проводили "пульсову діагностику", потім давали у руку хворого ті або інші ліки і за пульсом визначали підходять ліки хворому чи ні.

При подальшому дослідженні Фолль відзначав, що різні дози ліків так само впливають на показники БАТ. При прийомі даної дози ліків усередину, показники БАТ змінюються на тривалий час, і у пацієнта наступає виражений позитивний терапевтичний ефект. Таким чином, медикаментозне тестування за методом доктора Фолля є і методом підбору індивідуальної терапевтичної дози. Це у рівній мірі відноситься до гомеопатії та алопатії.

Дуже цікавими стали подальші відкриття. Виявилось, що провідність шкіри і електричні параметри БАТ змінюються навіть тоді, коли медикамент піднесуть до шкіри на відстань 3-5 мм.

Використовуючи феномен дії ліків на відстані, доктор Сарчук Б.Н. застосував таким чином "заряджену" воду для лікування. Цим же способом можна зарядити не тільки воду, але іншу будь-яку речовину.

Медикаментозне тестування було відкрите Фоллем тому, але він зовсім по- іншому пояснював суть патологічного процесу у організмі людини. За Фоллем хворий орган змінює свої електромагнітні показники. От чому правильно підібрані гомеопатичні ліки, які не мали молекули діючої речовини, а лише "слід молекули", тобто хвилеві характеристики даної речовини - певний спектр електромагнітних випромінювань, надають високий терапевтичний ефект.

Висновок: клініка кожного захворювання має індивідуальні характерні електромагнітні зміни (за Фоллем).

Обстежуючи зуби, Р.Фолль також виявив, що кожен зуб відображає стан певного органу. Якщо зуб хворий, то шукай хворий орган, пов'язаний з цим зубом. Таким чином, ми можемо, подивившись зуби, одержати інформацію про стан усіх органів. Наприклад: 1,2-й зуби пов'язані з глотковою мигдалиною, лобовою пазухою, нирками, сечовим міхуром, прямою кишкою, статевими органами, наднирковою. 3-й зуб - з піднебінною мигдалиною, клиновидною пазухою, печінкою, жовчним міхуром, статевими залозами, гіпофізом і т.ін.

Важлива роль Фолля і в тому, що він систематизував крапки БАТ за їх інформаційним зв'язком з внутрішніми органами, і назви БАТ стали відображати об'єм можливостей лікувальної дії через дану БАТ. Істотним розширенням терапевтичних можливостей методу Р.Фолля є також можливість проводити електро, електромагнітну або лазеротерапію через акупунктурні точки точно дозованою дією.

Отже, історія створення і подальший розвиток методу Р.Фолля такі:

У 1796 р. англієць Перкинс запропонував використовувати статичну електрику для посилення ефекту класичної голкотерапії.

У 1825 р. французьким лікарем Сарландьє написана книга "Доповідь про електропунктуру, люкс і акупунктуру (японській медицині)". Сарландьє підводить електричний розряд до голок, введених у тіло. Він вперше висловив ідею про електроголкоанальгезію.

Лікар по акупунктурі доктор Роже де ля Фуе із Парижу у 40-х роках поєднав голки з електричним приладом для того, щоб у певних точках шкіри, як терапевтичну дію, додатково використовувати діаметричний струм тривалістю від 1/8 до 2 сек.

У 1952 р. Вальтер Шмідт (Мюнхен), досліджуючи БАТ за допомогою змінного і постійного струмів, виявив, що при "недостатності" органу опір у відповідній БАТ збільшився, але незабаром наступало "падіння" стрілки приладу. Таким чином був відкритий феномен падіння.

Рейнхольд Фолль у співдружності з інженером Вернером у 1953 р. продовжили цю роботу і створили свій знаменитий прилад по електроакупунктурній діагностиці та лікуванню. У 1956 р. було створено «Суспільство електропунктури за Фоллем». Це окремий випадок в історії медицини, що за 2-3 роки метод набув такої популярності. У 1966 р. Р.Фолль нагороджений золотою медаллю Ватикану.

У 1975-1978 рр. йому присвоєно вищу урядову нагороду ФРГ.

Насьогодні у суспільстві Фолля об'єднуються більше 10000 лікарів різних спеціальностей у всьому світі. Членами суспільства видано більше 200 робіт і 120 монографій. За своє життя (Р.Фолль помер у 1990 р.) ним було написано близько 1400 робіт.

Слід сказати, що відношення до методу доктора Р.Фолля так званої "офіційної медицини" неоднозначно навіть на батьківщині методу.

Проте, переваги і успіхи методу, як неінвазивного методу експрес-діагностики з подальшим підбором терапевтичних препаратів і електролікуванням, достатньо переконливі.

Тривалий час у нашій країні мало хто знав про метод Р.Фолля, і широкого застосування він не мав.

Методика доктора Р.Фолля дозволяє крапки на тілі людини, відомі ще в Стародавньому Китаї 4-5 тисячі років тому використовувати для діагностики та електролікування,. Крім того, доктор Фолль на меридіанах відкрив нові вимірювальні точки, які знаходяться у безпосередньому зв'язку з певними органами, тканинами, системами.

Для пацієнта та лікаря величини діагностичних показників, одержаних при вимірюванні БАТ, стають вирішальними. Перш за все вони дозволяють визначити абсолютне здоров'я, хворобу або початок (латентний період) хвороби. Чим раніше почнемо лікувати захворювання, тим швидше попередимо його подальший розвиток. У крайньому випадку можливістть попередити пацієнта про початок хвороби або схильність до того чи іншого захворювання.

Іншими словами, за допомогою елктроакупунктурної діагностики за методикою доктора Фолля (ЕПФ) лікар має можливість не тільки визначити наявність або відсутність захворювання, але й встановити схильність до тієї чи іншої хвороби. Для пацієнта щорічна перевірка (краще двічі в рік) за допомогою ЕПФ необхідна з метою попередження практично будь-яких захворювань.








Дата добавления: 2015-03-14; просмотров: 517;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.