Порядок виконання роботи. Ознайомитися з конструктивним видом ЦМ, що управляється командами ПК за допомогою миші і піктограм на дисплеї

 

Ознайомитися з конструктивним видом ЦМ, що управляється командами ПК за допомогою миші і піктограм на дисплеї. Зміна коефіцієнта оптичного підсилення виконується без великих зусиль поворотним кільцем, що змінює об'єктиви перед ПЗЗ. Точне наведення у фокус здійснює мікрогвинт, змінюючи положення предметного столика з підсвіченням знизу або зверху. Яскравість підсвічування регулюється з дисплея ПК.

1. Встановити для спостереження тестові біологічні об'єкти. Випробувати різні режими роботи ЦМ та можливість запам'ятовування зображень, аналогічних цифровому фотографуванню.

2. Ввести у поле зору мікроелементи у вигляді мазка аналізу крові. Виконати фокусування, відрегулювати нижнє підсвічування та контрастність зображення. Виміряти за допомогою лінійки розкид елементу за зображенням на екрані дисплея. Спробувати оцінити можливу помилку цього вимірювання. Результати занести до таблиці 6.1.

Таблиця 6.1. – Розміри зображень на екрані дисплея

Об'єкт спостереження Оптичне посилення Примітка
1:20 1:40 1:60 1:200  
Мазок аналізу          
Мікродріт        
Сітка Горяєва        
Біологічний об'єкт          

3. Для виконання калібрування за розміром не змінюючи фокусування, ввести у поле зору ЦМ об'єкт, розмір якого відомий раніше з деякою точністю . Таким чином може з'явитися мікродріт діаметром 50...80 мкм, або сітка Горяєва, розмір квадрата якого дорівнює 50 мкм. Визначити розмір зображення і П такого об'єкту. Результати занести до таблиці 6.1.

4. Спостерігати біологічні об'єкти, заповнюючи таблицю.

5. Спостерігати розміри інтегральної мікросхеми та визначити розміри елементів і ширину доріжок.

6. Спостерігати збільшення розмірів зображення на екрані програмними способами.

 








Дата добавления: 2015-03-14; просмотров: 587;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.