Основні завдання і структура управління локомотивним господарством

Локомотивне господарствомає забезпечувати процес перевезень справними тяговими засобами, утримувати ці засоби відповідно до вимог ПТЕ у справності, удосконалювати їх і забезпечувати безпеку руху поїздів.

Управління локомотивним господарством будується на загальних заса­дах, властивих для залізничного транспорту. Вони включають територіальний і виробничо-функціональний принципи управління, зображені на рис. 4.86.

Головне управління локомотивного господарствазабезпечує запро­вадження на залізницях нових видів тяги, обладнання і пристроїв для ре­монту і обслуговування локомотивів, розробляє і здійснює заходи щодо розвитку і утримання локомотивного парку залізниць.

Госпрозрахункова служба локомотивного господарствамає такі ж завдання і функції, тільки в межах залізниці.

Головною виробничою одиницею у локомотивному господарстві є ло­комотивне депо, яке безпосередньо обслуговує локомотивний парк. За ха­рактером роботи депо бувають основні та оборотні.

Основне локомотивне депо— це лінійне виробниче підприємство, до якого приписана певна кількість локомотивів або одиниць моторвагон­ного рухомого складу, які воно має вчасно видавати в рейс, постійно здійснювати їх технічне обслуговування і ремонт. Основне депо працює на самостійному господарському розрахунку.

Основні депо бувають вантажні, пасажирські і змішані (вантажно-па­сажирські), а в залежності від виду тяги — електровозні, тепловозні та мо­торвагонні.

Депо мають цехи і дільниці для певних видів робіт, обладнані необ­хідним устаткуванням і підйомно-транспортними машинами та механіз­мами, також оглядові ями і місця відстою локомотивів, екіпірувальні при­строї, виробничі, службові і побутові споруди та будівлі.

 

 


 

 

На рис. 4.87 і 4.88 показані традиційні схеми розміщення будівель і пристроїв локомотивного депо, а на рис. 4.89 — структура управління депо.

Оборотнедепо або депо пункту обороту — це депо, що розташо­вується в кінці тягового плеча, і до якого локомотиви не приписані. Обо­ротне депо виконує огляди, деякі види поточних ремонтів, організовує відпочинок локомотивних бригад. В оборотних депо розміщуються пунк­ти технічного обслуговування і екіпірування локомотивів, екіпірувальні пристрої і кімнати відпочинку бригад.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 3941;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.