Смуга відводу залізниці

Для розміщення вздовж колії різних споруд, службово-технічних будівель, захисних пристроїв, лісових і чагарникових насаджень відводять смугу землі, яку називають смугоювідводу залізниці.План смуги відво­ду виконується в координатах, погоджується зі службою Держкомзему України і зберігається в службах, дистанціях колії і дистанціях захисних лісонасаджень.

Межу смуги відводу позна­чають спеціальними межовими знаками (рис. 2.26), які встанов­люють на відстані 250 м один від; одного, а також обов'язково на кожному повороті межі.

Захисні лісові насадження висаджуються на відстані не

 

 

Рис. 2.27. Схема багато смугових снігозахисних лісонасаджень:

1 — колійна смуга; 2 ~ проміжна смуга; 3 — польова смуга;

а =15 / 65; b = 20 /40 м.

 

 

менше 20 м від осі найближчої колії, разом з тим вони мають розташову­ватись не ближче 5 м від бровки виїмки в місці най більшої її глибини (рис. 2.27), а за наявності водовідвідної канави, не ближче 5 м від її зовнішньої бровки. За­хисні лісонасадження можуть бути одно- та багатосмугові. Ширина смуги визначається спеціальними розрахунками і становить від 15 до 65 м, ши­рина розривів між смугами може бути від 20 до 40 м.

Прилеглі до залізниці ліси шириною 500 м з кожного боку відносять до особливої захисної зони, де забороняється суцільна вирубка дерев.

Охороною, веденням снігозахисного господарства в межах смуги зай­маються дистанції захисних лісонасаджень, які підпорядковані службам колії залізниць.

 








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 2651;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.