Системи модальних перевезень.

 

6. Інтермодальні перевезення вантажів

Інтермода́льні переве́зення — це змішані перевезення «від дверей до дверей», що підготовлюються і виконуються під єдиним керівництвом одного центру. Її організатор на всіх етапах розробки і здійснення перевізного процесу цілеспрямовано погоджує дії всіх сторін, що беруть участь у ньому: вантажовласників, перевізників і перевізних комплексів — в інтересах прискорення перевезення товарів і зниження сукупних витрат на їхнє перевезення.

Основними ознаками інтермодальних перевезень (метод інтеграції перевізного процесу) є:

участь у перевезенні щонайменше двох видів транспорту;

наявність договору між «центром» і вантажовласником про перевезення вантажу «від дверей до дверей», у якому передбачається відповідальність «центру» за схоронність вантажу й терміни його перевезення, а також розмір тарифної плати за весь комплекс послуг, наданих «центром» вантажовласнику (наскрізний тариф).

Переваги:

раціональніше використання наявних транспортних потужностей;

ощадливіша витрата енергії;

підвищення надійності перевезень й ін.

Переваги:

 раціональніше використання наявних транспортних потужностей;

 ощадливіша витрата енергії;

 підвищення надійності перевезень та ін

Інтермодальне транспортування–це перевезення товарів в одному й тому ж самому вантажному або транспортному засобі, яке послідовно змінює два або більше видів транспорту без перевантаження самого товару, а комбіноване транспортування–це

інтермодальне транспортування, коли більша частина подорожі здійснюється залізницею, річковим або морським транспортом, а початковий або кінцевий максимально скорочений етап–автомобільним транспортом ». Таким чином, контейнерні вантажі, які прибувають, наприклад, в Одесу, а далі перевозяться автомобільною дорогою або залізницею до Києва в тому самому контейнері, є інтермодальним транспортуванням, якщо немає єдиного документу, що охоплює перевезення двома видами транспорту і мультимодальним, якщо такий документ є.

При застосуванні інтермодальних перевезень кожен перевізник несе відповідальність за

вантаж з моменту прийняття його від відправника або іншого перевізника до моменту передачі його суміжному виду транспорту або видачі вантажоотримувачу. Суть цієї логістичної інтермодальної транспортної системи полягає в єдності всіх ланок логістичного транспортно-технологічного ланцюга, що забезпечує поставку вантажів в усі кінці земної кулі з використанням наскрізного тарифу за єдиним перевізним документом під керівництвом єдиного оператора.

 

 








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 1037;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.