Урок засвоєння умінь і навичок.

Урок застосування знань, умінь і навичокслужить виконанню учнями складних комплексних завдань, що охоплюють великі розділи або теми програми. На таких уроках учні самостійно виконують лабораторні та практичні роботи, обчислювальні, письмові та графічні завдання різних видів.

Урок узагальнення та систематизації знань. В основі його побудови лежить логіка зазначеного процесу: від сприйняття, осмислення й узагальнення окремих фактів – до формування понять, категорій і систем; від них – до засвоєння більш складної системи знань, до оволодіння основними теоріями та провідними ідеями науки.

Урок перевірки та корекції знань, умінь і навичокпроводиться з метою з'ясування рівня оволодіння учнями комплексом знань, умінь і навичок з головних тем чи великих розділів програми.

Комбінований урок. У реальному навчальному процесі буває складно розділити вивчення теми на уроки різних типів. Засвоєння нового матеріалу зливається з його застосуванням, узагальненням і систематизацією знань. У такому випадку проводиться комбінований урок, що має кілька дидактичних цілей. Плануючи його проведення, потрібно чітко встановити, які типи уроків і їх структурних елементів комбінуються. При цьому можлива зміна окремих етапів уроку, але сама ідея та закономірності навчального процесу залишаються незмінними.








Дата добавления: 2014-12-11; просмотров: 971;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.