Основні характеристики відеокарти

Основними характеристиками відеокарти є наступні:

§ Ширина шини пам'яті, вимірюється в бітах - кількість біт інформації, що передається за такт. Важливий параметр, який впливає на продуктивність відеокарти.

§ Обсяг відеопам'яті, вимірюється в мегабайтах – обсяг власної оперативної пам'яті відеокарти. Відеокарти, інтегровані в набір системної логіки материнської плати або ті, які є частиною ЦП, зазвичай не мають власної відеопам'яті і використовують для своїх потреб частину оперативної пам'яті комп'ютера (UMA – Unified Memory Access).

§ Частоти ядра і пам'яті– вимірюються в мегагерцах, чим більше, тим швидше відеокарта буде обробляти інформацію.

§ Текстурна і піксельна швидкість заповнення, вимірюється в мільйонах пікселів в секунду, показує кількість інформації, що виводиться в одиницю часу.

§ Виходи (роз’єми) карти– відеоадаптери MDA, Hercules, CGA і EGA оснащувалися 9-контактним роз'ємом типу D-Sub. Зрідка також був присутній коаксіальний роз'єм Composite Video, що дозволяв вивести чорно-біле зображення на телевізійний приймач або монітор, оснащений НЧ-відеовходом. Відеоадаптери VGA і більш пізні версії зазвичай мали всього один роз'єм VGA (15-контактний D-Sub). Зрідка ранні версії VGA-адаптерів мали також роз’єм попереднього покоління (9-контактний) для сумісності зі старими моніторами. Вибір робочого виходу задавався перемикачами на платі відеоадаптера. В даний час плати оснащують роз'ємами DVI або HDMI, або Display Port в кількості від одного до трьох. Деякі відеокарти ATІ останнього покоління оснащуються шістьма відеовиходами. Порти DVI і HDMI є еволюційними стадіями розвитку стандарту передачі відеосигналу, тому для з'єднання пристроїв з цими типами портів можливе використання перехідників. Порт DVI буває двох типів. DVI-I також включає аналогові сигнали, що дозволяють підключити монітор через перехідник на штекер D-SUB. DVI-D не дозволяє цього зробити. Dispay Port дозволяє підключати до чотирьох пристроїв одночасно, в тому числі акустичні системи, USB-концентратори і інші пристрої вводу-виводу. На відеокарті також можливе розміщення композитних і S-Video відеовиходів і відеовходів (позначаються як ViVo).

 








Дата добавления: 2014-12-11; просмотров: 1489;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.