Аудиторський ризик

Як відомо, кожній аудиторській перевірці за будь-яких умов притаманний ауди­торський ризик, який полягає в тому, що аудитор може скласти аудиторський вис­новок, який не відповідає дійсному фінансовому стану підприємства. Це означає, що суттєві помилки, які містяться у фінансовій бухгалтерській звітності, можуть за­лишитися невиявленими аудитором, унаслідок чого перекручуються показники бух­галтерської звітності.

Аудиторський ризик визначають за формулою:

АР = РК-РО- РВ,

де РК — ризик внутрішнього контролю;

РО — ризик системи бухгалтерського обліку;

РВ — ризик виявлення, який залежить безпосередньо від самого аудитора.

Допустима величина аудиторського ризику перебуває в межах 1...5% від загаль­ного підсумку балансу або фінансового результату за звітний період (на вибір аудитора).

Відносно основних засобів аудитор повинен оцінити кожну складову аудитор­ського ризику і з'ясувати факти, які на них впливають. Вище нами був наведений тест системи внутрішнього контролю. Що стосується оцінки системи бухгалтерсько­го обліку, то аудитор повинен встановити правильність застосування відповідних ра­хунків бухгалтерського обліку, призначених для обліку основних засобів; належне і своєчасне ведення облікових записів у відповідних реєстрах; постійність дотриман­ня облікової політики щодо основних засобів; рівень кваліфікації облікового персо­налу. (Див. тест системи обліку необоротних активів.)

 

Зразок

Аудиторська фірма__________________________

Підприємство_____________________________

Період перевірки _________________________

Терміни перевірки__________________________








Дата добавления: 2014-12-09; просмотров: 779;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.