ОФОРМЛЕННЯ ІЛЮСТРАЦІЙ І ДОДАТКІВ

 

4.1. Кількість ілюстрацій повинна бути достатньою для пояснення викладу тексту. Ілюстрації можуть бути розташовані як по тексту документа (можливо ближче до відповідної частини тексту), так і наприкінці його. Ілюстрації повинні бути виконані відповідно до вимог стандартів ЕСКД і СПДС. Ілюстрації, за винятком ілюстрацій додатків, варто нумерувати арабськими цифрами наскрізною нумерацією. Якщо рисунок один, то він позначається "Рисунок 1".

Ілюстрації кожного додатка позначають окремою нумерацією арабськими цифрами з додаванням перед цифрою позначення додатка. Наприклад - Рисунок А.З.

Допускається нумерувати ілюстрації в межах розділу. У цьому випадку номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, розділених крапкою. Наприклад – Рисунок 1.1.

При посиланнях на ілюстрації варто писати "... відповідно до рисунка 2" при наскрізній нумерації і "... відповідно до рисунка 1.2" при нумерації в межах розділу.

Ілюстрації при необхідності, можуть мати найменування і пояснювальні дані (підрисуночний текст). Слово "Рисунок" і найменування поміщають після пояснювальних даних і розміщують наступним чином: Рисунок 1 - Деталі приладу.

4.2. На електричних схемах, що приводяться в документі, біля кожного елемента вказують його позиційне позначення, встановлене відповідними стандартами, і при, необхідності, номінальне значення величини.

4.3. Додатки, як правило, виконують на аркушах формату А4. Допускається оформляти додатки на аркушах формату АЗ, А4х3, А4х4, А2 і А1 за ГОСТ 2.301-68 ЕСКД.

4.4. Текст кожного додатка, при необхідності, може бути розділений на розділи, підрозділи, пункти, підпункти, що нумерують у межах кожного додатка. Перед номером ставиться позначення цього додатка.

Додатки повинні мати загальну з іншою частиною документа наскрізну нумерацію сторінок.

4.5. Усі додатки повинні бути перераховані в змісті документа (за наявності) із указівкою їхніх номерів і заголовків.

 








Дата добавления: 2014-12-08; просмотров: 855;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.