Шановні ________________________________________________________

Дякуємо вам за надіслану першу партію замовлених нами дитячих ігра­шок. Однак, на жаль, ми не можемо висловити свого захоплення, оскільки їх зовнішнє оформлення (і особливо упаковка) могли б бути значно кращими.

Змушені звернути вашу увагу на незадовільну якість коробок: вони ви­готовлені з картону дуже низької якості, занадто великі, незграбні, непри­вабливих тонів і не мають вигляду дитячого подарунка.

Отже, просимо вас замінити упаковки й надалі чіткіше дотримуватися всіх пунктів нашої угоди і виконувати замовлення на належному рівні.

З повагою

посада підпис

У листах-претензіях широко використовуються такі мовні звороти:

Нам дуже неприємно, що... Нас неприємно вразив той факт, що... Шкода, що склалася така неприємна ситуація... Ми дуже занепокоєні таким станом справ­на жаль, ми не отримали від вас жодної відповіді на нашу пропозицію... Це, на жаль, суперечить умовам нашої угоди... Ми не зовсім задоволені вашим звітом... Ми розчаровані вашою відповіддю на наш лист від... Нас прикро вразила ваша необґрунтована відмова ... Ми не можемо погодитися з вашою думкою щодо... Ми не схвалюємо вашої позиції щодо... Я дуже стурбований цією несподіваною затримкою... Будь ласка, поясніть, як стався такий неприємний випадок... Просимо пояснити цю незрозумілу й певною мірою образливу для нас ситуацію... Хочемо висловити свою принципову незгоду з вашим рішенням щодо...   Ми висловлюємо свій протест проти... Змушені висловити свій рішучий протест проти... Нам неприємно усвідомлювати, що ... Висловлюємо своє незадоволення з приводу ... Нас ніяк не задовольняє... Ця ситуація наводить на думку про можливе дострокове розірвання угоди між нашими компаніями... Ми здивовані вашим несподіваним рішенням..-. У зв’язку з тим, що ви вчасно не розглянули питання... Хід виконання договору починає нас непокоїти... Якщо ви не дасте письмової відповіді до , ми залишаємо за собою право звернутися до суду... Ми були дуже здивовані, не отримавши відповіді на нагадування про необхідність... Ваше зневажливе ставлення до наших прохань завдає шкоди цьому співробітництву, яке колись було дуже плідним...  

Перш ніж відповідати на лист-претензію, уважно проаналізуйте ситуацію, з’ясуйте шляхи взаємовигідного вирішення проблеми, тому що ваш партнер, як і ви, зайнятий пошуком оптимального варіанта розв’язання питання. Відповідати за принципом “зуб за зуб“ буде абсолютно недоречним — це не допоможе з’ясувати непорозуміння, а навпаки, поглибить взаємну недовіру, неприязнь, може покласти початок розриву вашої співпраці. Тому при відповіді на такі листи найважливішою умовою успішного вирішення всіх проблем буде ваша ввічливість, тактовність, конструктивність. Не зайвим буде пояснити партнеру ваші проблеми й причини непорозуміння.








Дата добавления: 2014-12-08; просмотров: 1057;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.