Методика виконання та оформлення контрольної роботи

Основними етапами виконання контрольної роботи є:

- підбір та аналіз літератури;

- написання відповіді на питання;

- вирішення практичних завдань;

- оформлення контрольної роботи згідно існуючих вимог.

Підбір літератури здійснюється слухачами згідно з переліком рекомендо­ваної літератури, або іншою додатковою літературою. Наданий список реко­мендованої літератури не містить періодичних видань, таких як "Пожежна безпека", "Охорона праці", "Надзвичайна ситуація", "Безпека життєдіяльності" та ін. Але слухачі можуть, безумовно, корис­туватись ними при написанні контрольної роботи.

Відповідь на питання контрольної роботи має бути стислою за формою, але містити повну відповідь. Наведення статистичних даних, прикладів з практичної діяльності пожежно-рятувальної служби, за можливістю, потрібно уникати за рахунок посилань на інші літературні джерела.

Відповідь повинна бути послідовною, змістовною, логічно побудованою. Обсяг відповіді на теоретичне питання не регламентується, основним критерієм оцінки є розкриття суті питання. Відповідь може складатися з кількох частин (окремих само­стійних питань), які повинні бути логічно зв'язані та відповідати на основне.

Відповідь на питання закінчується висновками, в яких доводяться основні найважливіші положення відповіді, характеристики описаного явища, основні результати аналізу літератури.

Під час відповіді на питання контрольної роботи слухачі по­винні досягнути граматичної правильності тексту, змістовної послідовності, логічності, творчого підходу та стислості викладення матеріалу.

Бажано виконувати роботу у надрукованому вигляді, але, як виняток, вона може бути написаною від руки.

Готова робота повинна бути скріплена по лівому краю.

Титульний аркуш оформлюється згідно з наведеним у додатку 1 зразком.

Якщо у тексті використовуються цитати з літератури, то після них у квадратних дужках вказується номер літературного джерела відповідно до переліку літератури, наприклад, [1]; якщо при рішенні задачі використовується формула, то після неї проставляється наскрізна нумерація, наприклад, (1).

 








Дата добавления: 2014-11-29; просмотров: 1119;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.