Відмінність формату UNIMARC від формату USMARC.

Передусім треба відмітити, що ті визначення, які приводилися для формату USMARC підходять (або правильніше сказати застосовуються) в форматі UNIMARC (тобто поняття поля, влучні, індикатора, маркера, довідника та інше зберігаються). Таким чином, не має значення описувати так же детально формат UNIMARC, як був описаний формат USMARC. Тому варто зупинитися на тих фрагментах, які відрізняють ці два формати.

Основною відмінністю форматів UNIMARC і USMARC є передусім невідповідності полів, підполій, індикаторів і т.п. (тобто правильніше буде сказати невідповідності міток полів, підполій, індикаторів і т.д. До відмінностей можна віднести також і те, що кількість полів в форматі UNIMARC не співпадає з кількістю полів в форматі USMARC, причому в UNIMARC полів більше ніж в USMARC. Це пов’язано з тим, що сам формат UNIMARC, як було сказано раніше, створювався значно пізніше, ніж формат USMARC і, відповідно, при створенні UNIMARC враховувалося все, щоб цей формат був кращим і замінив всі інші формати.

Подальші відмінності між форматами UNIMARC і USMARC є більш дрібними і пов’язані знову таки з тим, що формат UNIMARC "молодше" формату USMARC (наприклад, кількість підполій в полях, довжини полів, відмінності в позначеннях індикаторів та інше).








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 806;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.002 сек.