Мал. 44. З’єднання мережі Ethernet

іншими фірмами:

Рroteon Іnc, General Electric, Тelecom Рroducts, СDС, Соrvus Systems, Datapoint Corp. вона зосередила в США практично все виробництво локальних мереж. Їх ринок до 1990р. досягнув 100 тис. примірників.

Фірма Хеrох розробила і випустила в 1973 р. локальну мережу Ethernet типу шина (мал. 44). Ця мережа призначена для сполучення різноманітних абонентських комплексів установ, систем пам'яті на магнітних дисках, пристроїв, що друкують, дисплеїв, копіювальних приладів, факсимільних апаратів та іншої апаратури. В якості середовища, по якому передається інформація, використовується коаксіальний кабель довжиною до 1000 м, швидкість передачі даних по шині 10 Мбіт/с. Мережа розрахована на підключення до 100 абонентських станцій (або АРМ) і дозволяє здійснювати розподілену обробку даних, взаємодіяти в режимі розподілу часу з робочими станціями, передавати файли між термінальними станціями і банками даних, використати розподілене програмне обслуговування і потужні комп'ютери в режимі розподілу часу. Мережа Ethernet (мал. 45) являє собою багатоабонентську систему передачі даних по коаксіальному або оптичному кабелю. Всі під'єднання абонентської апаратури здійснюються через інтерфейсні прилади - адаптери А. Згідно з одним з методів, для передачі інформаційного пакету станція повинна дочекатись моменту, коли лінія вільна, і тільки після цього почати передачу. В процесі передачі станція стежить за тим, щоб не було зіткнень з іншими станціями, що здійснюють передачу. Цю операцію також виконує адаптер, що є багатофункціональним процесором. Якщо виявляється зіткнення, адаптер станції передає групу додаткових біт для створення "пробки", а після цього припиняє передачу цього пакету. (Ці додаткові біти гарантують, що будь-який інший учасник зіткнення також виявить його.) Через деякий час після цього станція робить спробу повторної передачі, перевіривши, чи не передаються інші пакети.

Пакет в мережі Ethernet має службовий блок 64 біт, адреса джерела і місця призначення 48 біт, 16-бітове слово, що визначає тип даних, після чого слідує інформаційне поле розміром від 368 до 12 тис. біт, після цього 32-бітове слово циклічного надлишкового коду, з допомогою якого здійснюється перевірка даних, що проходять через контролер, і, нарешті, 96-бітовий міжпакетний проміжок. Статистичні дані фірми Хеrох показують, що приблизно 80% пакетів мають мінімальний розмір, а 20% - максимальний, середня довжина пакету складає приблизно 3 тис. біт. Оскільки швидкість передачі даних в мережі Ethernet рівна 10 Мбіт/с, середня тривалість передачі пакету дорівнює 300 мкс. Аналіз роботи експериментальних мереж Ethernet фірми Хегох показує, що типове навантаження складає 1%. Однак на протязі коротких інтервалів часу навантаження процесорів буває значно вище. Воно складає 3.6% на протязі найбільш завантаженої години, 17% для найбільш завантаженої хвилини і 37% для найбільш завантаженої секунди.








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 855;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.