Мал. 46. Схема мережі на оптичному кабелі типу зірка

кабелі має ряд особливостей, зв'язаних з фізичними процесами передачі інформації на світловій несучій. Одна з них полягає в необхідності застосування спеціальних з'єднувачів для підключення апаратури до світловоду. Слід мати на увазі, що в кожному з’єднувачі через його неідеальність виникають втрати і велике число з'єднувачів може призвести до значного затухання сигналів. Це ж спостерігається при багатократному проходженні одного і того ж сигналу через один з'єднувач.

Іншою особливістю мережі на оптичному кабелі є вимога постійності динамічного діапазону змін сигналу на вході фотоприймача.

Зіркоподібна конфігурація локальної мережі при великому числі користувачів вимагає більших витрат кабелю, однак вона має низку переваг. Наприклад, при однаковій довжині ланок мережі ("променів") неважко зробити однаковими рівні сигналів. У випадку використання кабелю з малими втратами можливо застосування в мережі великого числа терміналів (мал. 46). В мережі типу шина сигнал передається по шині відправником в обидві сторони від точки з’єднання. При безлічі користувачів мережа сигналу має пройти через велике число з'єднувачів, що призведе до його часткового затухання. Тому в мережі типу шина на оптичному кабелі не рекомендується підключати більше 10 терміналів.

Розвитку локальних мереж приділяється велика увага. Американський інститут інженерів з електротехніки і електроніки (ІЕЕЕ) організував спеціальний комітет по розробці принципів функціонування локальних мереж і їхніх стандартів. Фірмами Хеrох, DЕС, Іntel розроблені вимоги до характеристик локальних мереж і протоколів зв'язку. Локальні мережі в загальному обсязі виробництва телекомунікаційного обладнання вже завоювали провідні позиції. Ось, наприклад, дані, що наводяться американськими експертами: 60% телекомунікаційного обладнання, що випускається для систем обробки даних, будуть забезпечувати передачу кореспонденції в межах одного будинку, 22% -передачу на відстань до 100 км, 10% - на відстань до 1000 км і 8% - на відстань більше 1000 км.








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 582;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.