Мал. 45. Схема адаптера мережі Ethernet

Однією з перших локальних мереж Ethernet була мережа System 8000. В стандартний варіант мережі входить система пам'яті ємністю до 10 тис. сторінок тексту, лазерний принтер, інші периферійні прилади. Мережа дозволяє підключати до 1024 станцій, на інтервалі в 500 м можливо підключення до 100 прийомопередатчиків. Максимально можлива відстань між станціями 1.5 км. Варіант мережі Ethernet, розроблений для персональних комп'ютерів Аррle-11, отримав назву Nestar. В цій мережі використовується телевізійний кабель 300м, до якого можуть підключитись через адаптери 65 персональних комп'ютерів. Захист персональних файлів в мережі забезпечується системою паролів. Всі користувачі мережі користуються загальною пам'яттю на магнітних дисках. Фірма ЗСОМ розробила контролер і програмні засоби, що забезпечують підключення до локальної мережі Ethernet комп'ютерів фірми Digital Equipment (DЕС) з операційною системою UNIX.

Локальна мережа Danube з конфігурацією типу шина розроблена у Франції по проекту Кауаk. Мережа працює за принципом багаторазового доступу на несучій частоті з відкриттям зіткнень інформаційних пакетів. До коаксіальногокабелю може бути підключено 255 абонентських станцій. Швидкість передачів мережі 1 Мбіт/с. По мережі передаються, за принципом електронної пошти, повідомлення, архівні матеріали. Абонентські станції (це можуть бути АРМ) зв'язані з базами даних і більшими комп'ютерами.

Ми не ставимо собі задачу показати читачу всю різноманітність локальних мереж. Відзначимо лише один факт, важливий також і для вітчизняних розробників локальних мереж: за даними консультативної фірми Іnternational Data Соrр., парк локальних мереж, створюваних на Заході, до кінця 1990 р. досягнув 100 тис. примірників. Іншими словами, локальні мережі передачі даних вже давно випускаються як система, що укомплектована, яку залишається лише встановити в заданому мікрорайоні.

Застосування оптичних кабелів для утворення локальних мереж надто перспективно, але практично тільки починається. Оптичний кабель привертає увагу високою стійкістю до перешкод, широким діапазоном частот для передачі інформації, малою вагою і розмірами. Технічні та експлуатаційні характеристики сучасних волокон світловодів і оптичних кабелів дозволяють утворювати локальні мережі будь-який конфігурації і розмірів, однак мережа на оптичному








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 672;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.