ВИСНОВКИ

В першому підрозділі роботи було дане визначення конкурентоспроможності, розглянуті методи забезпечення. Подана характеристика різних ринків з точки зору існування конкуренції. Розглянуто доцільність управління конкурентноздатністю на засадах стратегічного менеджменту.

Конкурентоспроможність – це наявність внутрішніх та зовнішніх факторів, які відображають відповідність підприємства вимогам конкурентного середовища та можливість збуту його продукції.

Конкурентостійкість – це можливість підприємства втримати свою нішу на ринку товарів та/або розширити її.

Конкурентноздатність та конкурентоспроможність вважають синонімічними поняттями, вони мають певні спільні риси, але також існують відмінності. Конкурентноздатність відображає майбутні можливості виживання на ринку, а конкурентоспроможність відображає сучасне положення підприємства.

В другому підрозділі роботи ми визначили сутність виробничого менеджменту.

Практика управління виділяєтри основних етапи розвитку виробничого менеджменту.

1 етап: становлення капіталістичних мануфактур, фабрикою керує сам власник, а як загальний регулятор виробництво виступає стихійний механізм ринку.

2 етап: стадія „великого” машинного виробничого управління відокремлюється від капіталу ­– власності. Управляти починають найняті керівники, що компетентні в прийнятті управлінських рішень.

3 етап:характеризується формуванням спеціального інституту професійних організаторів виробництва - менеджерів, впровадженням у процес управління сучасних технічних засобів, способами державного втручання в економіку.

Сфера застосування операційного менеджменту ширше, ніж виробничого, оскільки передбачає управління у будь – якій підприємницькій діяльності

У другому та третьому розділах роботи ми було виконано розрахунки попиту на товар та на складовий елемент в ньому. Також були розраховані декілька варіантів планів виробництва і обраний найкращій.








Дата добавления: 2014-11-29; просмотров: 863;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.