Типи керівників

Управлінська наука тісно пов’язана з психологічною, адже саме психологією досліджуються проблеми формування й становлення особистості, мотиви її діяльності й потреби, що суттєво впливає на прийняття управлінських рішень. Важливим виявляється знання окремих сторін особистості керівника задля передбачення його поведінки у тих чи інших життєвих ситуаціях. Крім того, сьогодні спостерігається абсолютне нехтування управлінцем психологічної компоненти суспільного життя підлеглого. Небажання керівника бачити і розуміти в особі підлеглого неповторну особистість, індивідуальність часто призводить до негативних наслідків, а саме: підлеглий відчуває себе лише об’єктом впливу, що знижує його працездатність, соціально-психологічний клімат у колективі не сприяє формуванню корпоративного духу, творчого середовища тощо. Отже, існує певна взаємозалежність – керівники не враховують психологічну складову управління, що негативно позначається на результаті праці, а підлеглі, в свою чергу, не розуміють мотивів діяльності керівника, не знають його як особистість. Як наслідок, результат сумісної діяльності керівника та колективу виявляється не задовільним.

В психологічній науці існує окрема галузь, що займається певними проблемами управлінського характеру – психологія управлінської діяльності, або психологія управління. Метою даного параграфу виступає характеристика управлінців із психологічної точки зору, висвітлення стилів управління для кращого розуміння сутності управлінської діяльності.








Дата добавления: 2014-12-02; просмотров: 962;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.