Організація графічної інформації в EXCEL

Excel надає великі можливості для графічного зображення даних. Для аналізу даних, записаних у вигляді таблиці, потрібно багато часу. Графічне зображення табличних даних дає змогу суттєво пришвидшити цей процес. Інструментом такого зображення в Excel є діаграми. За допомогою діаграм можна унаочнити основні властивості та співвідношення даних конкретної таблиці.Діаграма може будуватись на активному листі або на новому. Для побудови діаграм використовується Майстер діаграм, який має 4 кроки, для кожного з яких виводиться своє вікно діалогу. При редагуванні діаграм їх необхідно спочатку виділити.


 

4. Дати визначення електронній таблиці та електронному табличному процесору. Назвати типи даних, що використовуються в електронних таблицях. Назвати основні типи функцій та описати дії з ними.

Відповідь:

Електронна таблиця створюється в пам'яті комп'ютера, їїможна переглядати, змінювати, зберігати на диску, друкувати на принтері. На екрані монітора електронна таблиця виглядає як прямокутна матриця, що складається з рядків та колонок, на перехрещенні яких утворюються клітинки - чарунки таблиці. Кожна колонка та рядок мають ім'я (ідентифікатор), тому кожна чарунка може бути визначена однозначно. В чарунки поміщують числа, математичні формули і тексти. Табличний процесор Excelдозволяє працювати з електронною таблицею і є сучасним засобом для її обробки.

Електронні таблиці призначені для збереження й обробки інформації, представленої в табличній формі. А також для:

- проведення різних обчислень з використанням могутнього апарату функцій і форімул;

- дослідження впливу різних факторів на дані;

- рішення задач оптимізації;

- отримання вибірки даних, що задовольняють певним критеріям;

- побудова графіків і діаграм;

- статистичний аналіз даних.

Стовпці - вертикально розташовані смути, ідентифіковані буквами латинського алфавіту (А, В, С, ..., Z) або комбінаціями з двох латинських букв (АВ, АС,..., IV), що знаходяться у верхній частині таблиці.

Рядки - горизонтально розташовані смуги, ідентифіковані числами (1,2, 3...), що знаходяться у крайній лівій частині таблиці.

Чарунка - місце перетину стовпця і рядка, яке має вигляд прямокутника. Кожна чарунка має свою унікальну адресу, що складається з імені стовпця і номера рядка. Наприклад, А12, Р43 і т. д. В ЕТ можна працювати як з окремими чарунками, так і з групами , що утворюють блок чарунок. При записуванні блока чарунок імена чарунок розділяються двокрапкою, наприклад, A1:D6.

Електронна таблиця складається з аркушів. Лист (аркуш) - розлініяне робоче поле на якому розташована сконструйована електронна таблиця (дані, формули, результати обліку, діаграми і т. п.). Електронні таблиці можуть містити кілька робочих аркушів, що поєднуються в один файл і називаються робочою книгою. У Excel можна вводити такі типи даних: текстові, числові значення, значення дат і часу, формули.








Дата добавления: 2014-12-02; просмотров: 1021;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.