В міжнародному обміні інформації

Засоби масової інформації (ЗМІ) в контексті міжнародних відносин. Міжнародний обмін інформацією і роль ЗМІ у його здійсненні. Основні фактори та критерії розвитку ЗМІ. Порівняльний аналіз стану країн з погляду пріоритетності показників доступу до інформації.

Значення діяльності міжнародних організацій для розвитку преси, телебачення та радіомовлення. Правове регулювання діяльності ЗМІ в Європі. Захист основних прав і свобод ЗМІ. Журналістські права і свобода: основні положення і принципи. Кодекс професійної етики ЗМІ. Законодавчі обмеження у сфері масової інформації.

“Інтернетизація” засобів масової інформації, її наслідки. Медіа-дипломатія та зовнішня політика. Зв’язки зовнішньополітичних відомств із засобами масової комунікації.

Міжнародні інформаційні агентства: суть та методи їх діяльності. Проблеми глобалізації ЗМІ та ЗМК. Новинні медіа у політичній комунікації. Міжнародні інформаційні системи аналізу ринків – Доу-Джонс Телерейт, Bloomberg, Reuters.

ЗМІ України. Боротьба за контроль над інформаційним простором України. Тенденції монополізації інформаційного простору України та політична боротьба в ЗМІ.

Газетний ринок України: сучасний стан і тенденції розвитку. Стан телерадіопростору України. Діяльність Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

Завдання до самостійної роботи

1. Охарактеризуйте електронні ЗМІ України.

2. Розробіть документацію, що регламентує діяльність інфор-маційної агенції.








Дата добавления: 2014-12-10; просмотров: 1356;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.