Регулярне створення резервних копій.

 

 


 

1. Визначити мету інсталяції та деінсталяції програмного забезпечення ПК. Навести загальну схему встановлення програмного продукту.

Відповідь:

Інсталяція – це встановлення на жорсткий диск комп’ютера програмного забезпечення з оригіналу, що зберігається на установчому диску у стислому вигляді.

При інсталяції потрібно врахувати вимоги до системи: тип процесора, об’єм оперативної пам’яті, тип монітора, тип привода CD – ROM (його швидкості) і тип ОС, а також наявність принтера для роздрукування.

В момент встановлення програма повинна повідомити про себе все, що треба ОС, а та, в свою чергу, повинна повідомити програмі все, що знає про ваш комп’ютер. Коли вони між собою домовляться, система перенесе встановлену частину програми на жорсткий диск. Під час установки програми відбувається ще один важливий процес – реєстрація програми. Система Windows прописує цю програму в своїх системних файлах і запам’ятовує про неї все, що потрібно.

Самий простий спосіб інсталяції, це автоматичний. Якщо на компакт-диску з програмою є файл autorun.inf, значить ті, хто створили програму, про все вже потурбувались і нічого вже не треба робити. Вставити компакт-диск у дисковод, і він сам запрацює: запуститься інсталююча програма, може бути, що вам зададуть декілька запитань і, коли інсталяція закінчиться, поздоровлять вас з вдалою покупкою.

Самий правильний спосіб:

Якщо авто запуску не відбувається, відкрийте вікно Панель управления: Пуск => Настройки =>Панель управления. У ньому знайдіть значок “Установка и удаление программ”. Двічі клацнути по значку, відкриється діалогове вікно “Свойства: Установка и удаление програм”.

Вікно містить три вкладки: Установка/ удаление; установка Windows і Системний диск. У нижній частині вікна приведений список установлених програм.

Якщо ви установили програму з компакт-диска, а потім вона стала вам не потрібна, не спішіть розставатися з диском, не видаливши програму, дуже часто для повного видалення потрібен диск.

Вкладка Установка/ удаление

Клацнути на кнопці “Установить”. Запрацює “Майстер установки програм”. Вставити диск з програмою в дисковод, клацнути на кнопку “Далее”, а коли з’явиться кнопка “Обзор ”, найдіть з її допомогою установчу програму, звичайно вона називається Setup.exe (Instal. exe). Клацніть на кнопці “Открыть”, а потім на кнопці “Готово”. Далі виконуйте вказівки інсталюючої програми. Можливо після закінчення інсталяції потрібно буде перезавантажити комп’ютер.

Дистрибутивний комплект (настановний пакет) програмного забезпечення, як правило, є не закінченим програмним продуктом, а напівфабрикат, з якого в процесі установки на комп'ютері формується повноцінний робочий додаток.

Пуск > Настройка > Панель управління> Установка і видалення програм. Установка додатку починається з клацання на кнопці Додати/видалити. Після цього запускається допоміжна програма Майстер установки. За допомогою кнопки Огляд слід розшукати місцеположення програми Setup.exe, яка входить в дистрибутивний комплект встановлюваного додатку, після чого клацнути на кнопці Готово.

Windows XP і вище - операційна система, що реалізовує принцип сумісного використовування ресурсів процес видалення додатків має особливості. Не можна допустити, щоб при видаленні одного додатку були видалені ресурси, на які спираються інші додатки, навіть якщо ці ресурси були колись встановлені разом з тим, що видаляється додаткам. У зв'язку з цим видалення додатків відбувається під строгим контролем операційної системи.

 

 


 

2. Описати склад програмного забезпечення ПК. Визначити мету інсталяції та деінсталяції програмного забезпечення.

Відповідь:

В основу роботи комп'ютерів покладено програмний принцип керування, який полягає в тому, що комп'ютер виконує дії за заздалегідь заданою програмою. Цей принцип забезпечує універсальність використання комп'ютера: у певний момент часу розв'язується задача відповідно до вибраної програми. Після її завершення у пам'ять завантажується інша програма і т.д. Програма - це запис алгоритму розв'язання задачі у вигляді послідовності команд або операторів мовою, яку розуміє комп'ютер. Кінцевою метою любої комп'ютерної програми є керування апаратними засобами.

Для нормального розв'язання задач на комп'ютері потрібно, щоб програма була налагоджена, не потребувала дороблень і мала відповідну документацію. Тому стосовно роботи на комп'ютері часто використовують термін програмне забезпечення (software), під яким розуміють сукупність програм, процедур і правил, а також документації, що стосуються функціонування системи оброблення даних.

Прикладний рівень
Службовий рівень
Системний рівень
Базовий рівень

Рівні програмного забезпечення являють собою піраміду, де кожен вищій рівень базується на програмному забезпеченні попередніх рівнів. Схематично структура програмного забезпечення наведена на рис. 1.








Дата добавления: 2014-12-02; просмотров: 874;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.