Наочники

Для більш зручної роботи з виробом на його окуляри нальоти наочники, виготовлені з м'якої гуми. На окулярах наочники закріплюються хомутиками за допомогою пінта.

Лімб

Лімб служить для наводки виробу в горизонтальній і вертикальній площинах і для виміру горизонтальних кутів.

Він установлюється на тринозі, кріпиться становим гвинтом і закривається при збереженні або в похідному положенні кожухом захисним, що захищає лімб від ударів і пилу. У середній частині підстави є підшипник і черв'ячне колесо.

У корпусі змонтований черв'як, що зачіпається з черв'ячним колесом. При обертанні черв'як, обкатуючись навколо черв'ячного конуса обертає за собою корпус. На корпусі є індекс, проти якого нанесені значення кутоміра. Шкала з чорних штрихів нанесена по ходу годинної стрілки і служить для виміру позитивних кутів і магнітних азимутів, а шкала з червоних штрихів-для роботи з виробом як із стереотрубою. Для орієнтування шкалу лімба можна розгорнути, вивільнивши попередньо маховичок.

Точний відлік азимута провадиться по барабану черв'яка, що має 100 розподілів.

Для швидкої установки виробу по азимуті черв'як із черв'ячним колесом можна розчепити за допомогою ексцентрика, піднявши для цього ручку.

На корпусі лімба є круглий рівень для установки осі обертання лімба у вертикальне положення. Поверх корпуса, між стійками, є гвинт із маховичком кута місця, що служить для розгортання кронштейну по куту місця.








Дата добавления: 2014-12-24; просмотров: 507;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.