Електронно-оптичний перетворювач

Призначений для перетворення зображення цілі малої яскравості, спроектованого на фотокатод, у зображення, одержуване на екрані, із яскравістю, достатньої для спостереження оком.

У виробі ННП-21 застосовується двокамерний ЕОП, що має один каскад посилення яскравості зображення.

Конструктивно ЕОП складається зі скляного балона, закритого з торців скляними платівками. Усередині балона створений високий вакуум. Порожнина скляного балона розділена на дві камери. Кожна камера являє собою однокамерний ЕОП, що складається з фотокатода, екрана й устрою, що фокусує.

Перша камера складається з фотокатода, екрана, скляного конуса з діафрагмою.

Фотокатод - це напівпрозорий прошарок декількох металів, що володіє максимальною чутливістю до променів видимої частини спектра. При подачі напруги на ЕОП фотокатод під дією променів виділяє вільні електрони. Кількість електронів, що вилітають із різних ділянок фотокатода, пропорційно кількості світла в проектованому об'єктивом зображенні.

Екран - це слюдяна платівка, на одній стороні якої нанесений прошарок речовини, що люмінісцирує, спроможного світитися під дією падаючих на нього електронів, а на іншій стороні - фотокатод другої камери, що має максимальну чутливість до променів у тій області спектра, у якій люмінофор екрана має максимальну світлову віддачу. Устрій, що фокусує являє собою металеву діафрагму, укріплену на скляному конусі. На металеву діафрагму, металізовану поверхню скляного конуса й екран першої камери через високовольтне запровадження подається висока постійна напруга, що збирає електрони в отфокусований пучок, і придаючи їм необхідну енергію. Устрій, що фокусує, діє на електрони, що летять, так само, як скляна лінза на світлові промені, устрій називають ще електронно-статичною лінзою.

Устрій, що фокусує, дає повне обернене електронне зображення.

Друга камера закінчується екраном, на який проектується зображення аналізованих предметів.

Під дією високої напруги електрони, що вилітають із фотокатода, набувають великої швидкості і летять до позитивно зарядженого екрана. На шляху до екрана електрони, проходячи устрій, що фокусує, фокусуються на екран і дають на ньому перевернене електронне зображення. Зображення місцевості і цілі, що спостерігається в прилад, має жовто-зелений цвіт по цвіту світіння люмінофора екрана.








Дата добавления: 2014-12-24; просмотров: 839;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.