Принципова електрична схема виробу

По своєму функціональному призначенню електрична схема виробу підрозділяється на:

- перетворювача напруги;

- високовольтного блока;

- підсвічування сітки, шкал лімба і механізму рівня;

- стабілізатора напруги;

- живлення.

Джерелом живлення виробу, крім акумуляторних батарей і джерела живлення, що дублює, може служити також бортова електромережа постійного току бронемашини напругою 13 В и 26 В. Підводка джерела від бортової мережі до виробу здійснюється через спеціальний сполучний шнур.

Об'єктив

Конструктивно об'єктив виконаний із металевого корпуса, на якому закріплені такі складальні одиниці:

а) оправа об'єктива з лінзами;

б) кришка з дзеркалом;

в) діафрагма з лінзами.

Лінзи об'єктива закріплені в оправі кільцем. Для забезпечення повітряного проміжку між лінзами поставлено кільце.

Дзеркало закріплене в оправі планками. Для компенсації різниці лінійного розширення скла і металу при температурних змінах дзеркало піджимається до оправи і до планок пружинами через прижим.

На кришці поверх закріплений кронштейн для установки на виробі візира.

Діафрагма служить для зменшення освітленості фотокатода при великих рівнях природної нічної освітленості, тобто для розширення діапазону роботи з виробом при великих коливаннях рівня природної нічної освітленості.

Фокусування здійснюється переміщенням уздовж оптичної осі оправи з лінзою об'єктива. Переміщення оправи відбувається при обертанні зубчатого колеса в корпусі за рахунок гвинтового паза на поверхні оправи. Від обертання навколо осі оправа утримується гвинтом. У корпус угвинчена по різьбленню і застопорена кільцем оправа з лінзою (4-а лінза об'єктива).

Для охорони зовнішньої поверхні лінзи об'єктива від механічних ушкоджень служить кришка .

Привід діафрагми

Привід діафрагми служить для відкривання і закривання діафрагми об'єктива. Зазначені дії провадяться поворотом ручки, жорстко закріпленої на валику. На іншому кінці валика нерухомо закріплене колесо конічне, що при установці втулки на корпусі входить у зачеплення з колесом конічним. Поворот ручки в необхідних межах обмежений упором.

Привід фокусування

За допомогою приводу фокусування провадиться наведення на різке зображення предметів і цілей при різноманітних температурних режимах роботи виробу. Фокусування об'єктива виробу відбувається при обертанні валика. Від випадкових поворотів валик захищений кришкою.

Механізм світофільтрів

Механізм світофільтрів призначений для вмикання в поле зору виробу нейтрального і червоного світофільтрів і перекриття світлового отвору об'єктива при виникненні сильних засвіток ЕОП від зовнішніх джерел світла.

Устрій: на платі гвинтами закріплені підшипники. У підшипнику обертаються зубчаті колеса. Обидва зубчатих колеса знаходяться в зачепленні між собою. На різьбовому кінці зубчатого колеса гайкою закріплений диск, що має три отвори, в одному з яких приклеєна платівка, у два інших - світофільтри. Фіксується диск чотирьох положеннях.

Привід світофільтрів

Привід світофільтрів призначений для переключення світофільтрів і перекриття диском фотокатода електронно-оптичного перетворювача.

Переключення світофільтрів провадиться ручкою, жорстко закріпленої на валику. На іншому кінці валика, що обертається во втулці, жорстко закріплене колесо конічне, що при установці втулки на корпусі входить у зачеплення з колесом конічним механізму світофільтрів.

Стакан із дзеркалом

Стакан служить для закріплення дзеркала в приладі. Оправа з приклеєним до неї дзеркалом притискається до трьох гвинтів за допомогою шайби. Таке кріплення дає можливість нахиляти оправу з дзеркалом у будь-якому напрямку при юстировці вироби і надійно фіксувати її.








Дата добавления: 2014-12-24; просмотров: 853;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.