Призначення, будова і дія бойового ходу з підресорюванням.

Бойовий хід із підресорюванням призначений для транспортування пушки за тягачем або автомобілем і служить опорою при стрільбі. Хід пушки одноосьовий, із торсионним підресорюванням.

Колеса - від автомобіля ЗІС-5 із шиною ГК.

Вимикання підресорювання відбувається автоматично при розведенні станин у бойове положення, а вмикання - при зведенні станин у похідне положення.

Бойовий хід складається з правої та лівої частин улаштованих однаково і складених із: трубчастої напіввісі, кривошипа, втулки, важеля, торсіоного валика, кришки торсіона, ступиці колеса, колеса, стопора підресорювання.

 

 

Рис. 6 Схема ходу з підресорюванням

1 – ступиця; 2 – ліва кришка торсіону; 3 – лівий кривошип з пальцем; 4 – лівий важіль;5 – упор; 6 – стопор; 7 – шестірня; 8 – паразитна шестірня з втулками; 9 – вісь; 10 – правий кривошип з пальцем; 11 – ліва кришка торсіону;12 – правий важіль; 13 – піввісь; 14 – торсіонний валик; 15 – стопор;а та б – площадки на станині

 

Зв'язок між правою і лівою частинами хода здійснюється за допомогою шестерень механізму горизонтування, змонтованого в середній частині нижнього верстата. Механізм горизонтування включає: дві конічні напівшестерні; паразитну шестерню; вісь паразитної шестерні.

Призначення та будова щитового прикриття. Кріплення хитної частини пушки по-похідному (практично).

Щитове прикриття призначене для захисту гарматного розрахунку і механізмів пушки від поразки кулями й осколками снарядів. Щитове прикриття включає: основний щит, нижній відкидний щит, верхній і нижній рухливі щитки.

Кріплення хитної та обертової частин пушки по-похідному проводиться за допомогою балки по-похідному, для чого необхідно: додати обертовій частини середнє положення, а хитній найбільший кут узвишшя; зводити станини і скріпити їх стяжкою і балкою по-похідному; додати стволу кут зниження до упора штиря казенника і повернути важіль до упора.








Дата добавления: 2014-12-24; просмотров: 1128;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.