При стрільбі з гаубиці

13. Під час надання стволу кутів узвишшя забороняється знаходитися в зоні відкату ствола.

14. Перед обертанням ствола гаубиці за дулове гальмо на великі кути при виключеному поворотному механізмі попередньо переконатися, що нікого з гарматного розрахунку між станинами і щитком огородження немає; обертати ствол, узявшись за щиток огородження, забороняється.

15. Перед стрільбою переконатися, що домкрат піднятий нагору до упору і рукоятки закріплені в лирках, а рукоятка механізму переключення черв'яка знаходиться в бойовому положенні.

16. При заряджанні гаубиці, особливо при стрільбі на великі кути узвишшя, досилання снаряда в камору ствола виконувати енергійно щоб уникнути осідання снаряда на гільзу.

17. Під час постріла розрахунок не повинний знаходитися поблизу ствола, що відкочується, і в зоні екстракції гільзи. Забороняється також знаходитися попереду щитового прикриття й у безпосередній близькості справа або зліва від нього, а також у плато станин. Розрахунку рекомендується при стрільбі користуватися шлемофонами.

18. При стрільбі на зменшених зарядах витягнуті пучки пороху вкладати в спеціальні ровики.

19. Після інтенсивної стрільби з гаубиці забороняється вигвинчувати заливну пробку гальма відкату до остигання противідкатних пристроів.

20. Перед стрільбою на мінусові кути (від 0° до -5° ) при положенні казенника над станинами необхідно переконатися, що сошники забиті цілком до упора в обмежувач.

Категорично забороняється стрільба над станинами при куті від -5° до -7° .

21. Разряджання гаубиці виконувати тільки пострілом.








Дата добавления: 2014-12-24; просмотров: 895;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.