Зрівноваження сил інерції мас, що рухаються зворотно-поступально

У багатоциліндрових однорядних двигунах сили інерції першого і другого порядків діють в одній площині, паралельні один до одної та можуть бути приведені до однієї сили та одного моменту. У залежності від кількості циліндрів та форми колінчастого валу ці сили і моменти можна повністю або частково зрівноважити. У разі повного зрівноваження рівнодійна сила та рівнодійний момент рівні нулю. У разі часткового зрівноваження зрівноважуються тільки сили і моменти окремих порядків.

Для аналізу зрівноваженості застосовуються три методи: аналітичний, графічний та графоаналітичний.

Аналітичний метод. У його основі – складання й аналіз аналітичних залежностей для рівнодійних сил інерції всіх циліндрів, і сумарних моментів від цих сил на рівність нулеві. Залежності для сил інерції мас, що рухаються зворотно-поступально, і їх моментів складаються для першого і другого порядків окремо. Про зрівноваженість сил інерції та їх моментів свідчить рівність нулеві відповідних рівнодійних сил та моментів.

Графічний метод полягає у сумуванні векторів, які еквівалентні силам інерції та моментам від них. Про зрівноваженість свідчить нуль, якому дорівнює геометрична сума векторів усіх циліндрів.

Графоаналітичний метод є комбінацією перших двох методів. Його слід застосовувати для аналізу зрівноваженості багатоциліндрових двигунів складних схем.

 








Дата добавления: 2014-12-22; просмотров: 1423;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.