Передумови міжнародного кредитування та міжчасова торгівля

Передумови, що обумовлюють міжнародне кредитування:

1. Інтернаціоналізація господарського життя.

2. Поява можливості більш вигідного нагромадження капіталу за рубежем.3. Відносний надлишок капіталу на внутрішньому ринку і відсутність умов його ефективного використання.4. Прагнення власників капіталу застосувати його там, де існують низькі ціни на сировину; на матеріали; на енергію; на транспорт; на напівфабрикати і т.д.5. Економія фінансових ресурсів від застосування більш низьких митних тарифів і пільгових тарифних мір у країнах, куди переміщається капітал.6. Можливість стабільного постачання національних підприємств імпортною сировиною.7. Прагнення забезпечити схоронність і чистоту навколишнього середовища в країнах-експортерах капіталу.8. Існування різних шляхів і форм міжнародного руху капіталу і його більш ефективного застосування за кордоном.

Міжнародний кредит розглядають як особливий вид міжнародної торгівлі. Ця торгівля - не одномоментний обмін товару на товар, а надання чи одержання товару сьогодні в обмін одержання чи повернення товару в майбутньому. Такий обмін називають міжчасовою торгівлею.

На осях відкладено С0 – поточне споживання; С1 -майбутнє споживання.Країна споживає якийсь товар й існує в двох періодах: поточному і майбутньому. Побудуємо КВМ в часі.Конфігурація кривої ВМ залежить від характеру уподобань громадян країни.Так якщо виробництво країни складає т. Е, то їх поточне споживання дорівнюєOF, а майбутнє - OD. Якщо країна буде втягнута в міжнародне кредитування і скоротить поточнеспоживання до рівня OG, то вивільнене споживання в обсязі GF=LE може бути надане у кредитіншим країнам в цьому обсязі. В результаті повернення кредиту разом з процентами майбутнєспоживання країни може зрости з OD до OH, а HD= GF*(1+r).Міжнародний кредит дає можливість торгувати в часі. Якщо країна-кредитор надає позику, то вона продає нинішнє споживання за споживання в майбутньому. Краї-на-позичальник, беручи позику, отримує можливість витратити сьогодні більше, ніж зароблено, в обмін на зобов'язання виплатити компенсацію в майбутньому за сьогоднішнє споживання.

 

 









Дата добавления: 2014-12-21; просмотров: 1131;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.