Що потрібно для укладання плитки?

– керамічна плитка;
– спеціальний склеювальний розчин;
– різак для різання плитки;
– захисні рукавички;
– рівень;
– олівець;
– пила для плитки;
– рулетка;
– лопатка;
– прокладення для розподілу плитки;
– скребок з гумовою насадкою;
– ганчірка, губка;
– відро;
– грунтовка для підлоги.

Укладання керамічної плитки на підлогу

Два приклади укладання плитки:

1.Найбільш популярний вид кладки плитки кладка «встик» (варіант «шов в шов»)коли плитка практично впритул прилягає одна до іншої. Шов є тонким простором, який неминуче буде присутній між сусідніми плиткам, а ширина шва залежно від розмірів плитки, пише iBud.ua, може варіюватися від 0 до 1-2 мм. Плитку різного кольору можна розташовувати в шаховому порядку. Кладка методом відкритого шва застосовується у разі кладки з використанням плитки котто, клінкер, оскільки цей спосіб формування плитки не забезпечує ретельний контроль розмірів, щоб гарантувати чітку підгонку плиток одну до іншої.

Варіанти укладання керамічної плитки

2.Варіант «у разбежку» має зрушення по шву в кожному ряді і укладання плитки «з відкритим швом» з швами шириною більше 2-3 мм. І той, і інший варіант досить просто викладається, але важчим є другий.

Кладка методом відкритого шва полегшує процес укладання керамічної плитки різних розмірів. При кладці встик можуть з'явитися складнощі з точки зору ідеальної підгонки двох сусідніх плиток, можуть проявитися розриви та нерівності швів, які негативно позначаються на зовнішньому вигляді фанерованої поверхні. Чіткий розподіл плиток, який досягається при кладці відкритим швом, робить нерівності менш помітними.

Кладка методом відкритого шва дозволяє забезпечити рівномірність та довговічність заповнення швів. При укладанні керамічної плитки встик шов між плитками є вкрай вузькою щілиною зазвичай непостійних розмірів, яку надзвичайно важко заповнювати. Часто заповнення відбувається неоднорідно, наслідком цього може стати часткове відшаровування наповнювача та проникнення в щілини вологи і агресивних речовин, що утворилися. З цієї точки зору укладання плитки методом відкритого шва створює менше проблем та ризику.

Початок укладання керамічної плитки на підлогу







Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 1176;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.