Перелік та опис інструментів, пристроїв, інвентарю

інструменти для штукатурних робіт

Для пiдготовки поверхонь пiд штукатурення, нанесення та розрiвнювання штукатурного розчину застосовують ручнi та механiзованi iнструменти. Механiзованi iнструменти полегшують працю штукатура i прискорюють виконання робiт.

Штукатурний молотокзастосовують для прибивания дранки, дерев’яних рейок до поверхнi i насiкання кам’яних поверхонь за допомогою троянки, скарпеля та iнших iнструментiв. Молоток з одного боку має бойок, а з другого - прорiз для витягування цвяхiв. Маса його - 600 г.

Штукатурна лопатка, або кельма призначена для накидання розчину з сокола або ящика на поверхню. Кельмою можна при потребi також наносити розчин на невеликi дiлянки поверхнi. Виготовляють кельму серцеподiбноi форми з листової сталi завтовшки до 1 мм. до неї прикрiплена дерев’яна ручка завдовжки 125мм.

Кiвшпризначений для накидання з ящика на поверхню здебiльшою рідких розчинiв. Його застосування значно пiдвищує продуктивнiсть працi, оскiльки за один рух ковшем, залежно вiд його об’єму, можна накинути на поверхню 0,8-1,5 л розчину.

Пiвтiеркипризначенi для розрiвнювання йущiльнення штукатурного шару, нанесеного на поверхию кельмою, ковшем або механiзованим способом. Виготовляють їх з просоченої олiфою деревини (сосни, ялини) або алюмiнiю. Дерев’янi пiвтерки залежно від довжини бувають малi (35 см), середнi (80 см) i великi (120 см). Малим пiвтерком можна розрiвнювати штукатурний шар у кутах приміщення або на невеликих важкодоступних для великих пiвтеркiв дiлянках поверхнi. Великi пiвтерки застосовують для розрiвнювання фасок на зовнiшиiх кутах конструкцiй.

Правиломзавдовжки 1,2-2 м розрiвнюють штукатурний шар. Виготовляють його з деревини або з деревини, пiдбитої з одного боку алюмiнiєвим полотном. Вивiрене двометроне правило називається контрольним i застосовується для перевiрки рiвностi опоряджених поверхонь. Остаточно штукатурний шар обробляють (затирають) дерев’яною, гумовою або повстяною теркою, а також гладилкою.

Терку застосовують для затирання накривного
штукатурного шару на плоскiй поверхнi. Проте пiсля цього поверхия все ще залишається шорсткою, з дрiбними подряпинами. Щоб уникнути цих дефектiв, застосовують терки, пiдбитi гумою або повстю. У галтелях (скруглених розчином кутах примiшення бiля стелi) штукатурку затирають дерев’ яною галтельною теркою.

Для змочування поверхнi водою перед штукатуренням користуються рогожноюабо маховою щіткою, а для зберiгання i перемiщення розчину на робочому мiсцi — металевими або дерев’яними ящиками i вiдрами. Для зручностi в роботi штукатурнi ящики влаштовують на колесах чи котках.

Ящики для приготування розчинiв:








Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 1799;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.