Розділ 3

 

ПОВОДЖЕННЯ З ГАРМАТОЮ І БОЄПРИПАСАМИ НА ВОГНЕВІЙ ПОЗИЦІЇ

 

Уміле поводження з гарматами і боєприпасами на вогневій позиції потребує виконання комплексу заходів, який проводиться з метою підтримання озброєння, техніки, боєприпасів та військово-технічного майна в справному стані і в постійній бойовій готовності до бойового застосування. Обсяг і зміст таких заходів залежить від багатьох факторів: характеру бойових дій; завдань, які виконуються; місця підрозділу в бойовому порядку; характеру місцевості, пори року та часу доби. Проте існують загальні принципи, що лежать в основі бойового застосування артилерійських підрозділів. Такими загальними принципами є: досконале знання озброєння і техніки та їх ефективне використання безпосередньо в ході бою.

До бойової роботи з озброєнням, технікою і боєприпасами допускається особовий склад, який вивчив матеріальну частину гармати, правила її експлуатації і поводження з боєприпасами, а також заходи безпеки. Контроль за дотриманням заходів безпеки під час бойової роботи здійснює командир взводу (батареї).

Персонально кожний військовослужбовець несе відповідальність за своєчасне і точне виконання правил і заходів безпеки.








Дата добавления: 2014-11-29; просмотров: 847;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.