Вимоги до зв'язку і АУВ.

Зв'язок і АУВ повинні задовольняти вимогам своєчасності, достовірності та безпеки.

Своєчасність характеризує здатність зв'язку і АУВ виконувати покладені на них завдання в задані (нормативні) строки.

Своєчасність досягається: постійною готовністю зв'язку і АУВ до виконання покладених на них завдань; високою кваліфікацією особового складу та чіткою організацією чергування на елементах системи зв'язку і АУВ; правильним вибором засобів і способів забезпечення зв'язку і АУВ; створенням на пунктах управління зручностей у користуванні засобами зв'язку і автоматизації; організацією контролю за проходженням інформації та вирішенням інформаційних, розрахункових та інших задач у встановлені (нормативні) строки.

Достовірність характеризує здатність зв'язку і АУВ забезпечувати обмін інформацією, її обробку, зберігання і видачу посадовим особам із заданою точністю.

Достовірність зв'язку і АУВ досягається: регулярним контролем і підтриманням характеристик каналів, трактів та засобів зв'язку і автоматизації в межах встановлених норм; повторним передаванням повідомлень; передаванням повідомлень водночас по декількох каналах зв'язку, утворених різними засобами; використанням для передавання найбільш важливих повідомлень каналів зв'язку кращої якості; перевіркою достовірності функціонування засобів зв'язку і автоматизації; застосуванням апаратних та апаратно-програмних способів підвищення достовірності.

Безпека характеризує здатність зв'язку і АУВ зберігати в таємниці зміст інформації, протистояти її зміні і знищенню та введенню хибної інформації.

Безпека зв'язку і АУВ досягається: обмеженням доступу до інформації посадових осіб; застосуванням засобів засекречування; виключенням несанкціонованого доступу до інформації апаратними, програмними, криптографічними методами та організаційними заходами; використанням документів прихованого управління військами; застосуванням ефективних способів паролювання та імітозахисту; перевіркою інформації шляхом її зворотного передавання; дотриманням правил та організацією контролю щодо встановлення зв'язку, обміну інформацією, використання засобів автоматизації управління та виконання вимог по прихованому управлінню військами; негайним припиненням виявлених порушень.

2.2 Основні завдання зв'язку.

Відповідно з оперативно-тактичними умовами ведення бойових дій, призначенням системи управління, вирішуваними військами задачами і вимогами, які пред’являються до управління військами перед зв’язком ставляться такі основні завдання:

1-забезпечення стійкого зв'язку з вищестоящим штабом і своєчасного прийому сигналів бойового управління та розпоряджень;

2-забезпечення управління підлеглими частинами (підрозділами) і зброєю в будь-яких умовах обстановки;

3-забезпечення обміну інформацією між приданими, підтримуючими та взаємодіючими з’єднаннями, частинами і підрозділами (сусідами, елементами бойового порядку, що діють в зоні відповідальності, підтримуючою авіацією) на всіх етапах бойових дій;

4-забезпечення своєчасної передачі сигналів оповіщення і попередження військ про безпосередню загрозу використання противником зброї масового ураження, повітряного противника, радіаційне, хімічне та біологічне зараження.

5-забезпечення управління органами бойового, технічного та тилового забезпечення бойових дій об’єднань, з’єднань, частин і підрозділів щодо передачі розпоряджень і отримання донесень від них;

6-збір даних про противника і обстановку, яка склалася, від розвідувальних органів та об’єднань, з’єднань, частин і підрозділів, що діють попереду.

Графічне відображення задач зв’язку показано на рис. 1.

 
 

 

 


Рис.1 Завдання зв'язку

 








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1493;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.