Тема : Загальна техніка і методика масажу: розминання і вібрація.

Розминання

Розминання призначене, головним чином, для впливу на м'язи. Суть цього прийому полягає в тому, що масажист захоплює руками м'язи, піднімає і відтягує, стискає і ніби віджимає їх. Посилюючи кровопостачання масажованої ділянки, розминання активизує живлення тканин, видалення продуктів втоми, посилює тонус та зміцнює м'язи, а також сприяє відновним процесам. Розминання підвищує еластичні властивості тканин і посилює скоротливу функцію м'язів. Прийоми розминання ефективні за умови максимального розслаблення м'язів. Темп розминань тільки повільний. Вплив повинен бути глибоким, але абсолютно безболісним, недопустимі різкі ривки і перекручування м'язів.

Основні прийоми розминання

1.Розминання у поздовжньому напрямку.

2.Розминання у поперечному напрямку.

3.Розминання в спіралеподібному напрямку.

Розминання у поздовжньому напрямку проводяться однією або двома руками. М'язовий вал захоплюється між великими пальцями по один бік і рештою по другий, щільно захоплюючи м'яз. Кисть масажиста повинна долонями нібито прилипати до тканин, уникаючи повітряних зазорів. М'яз припіднімають, відтягують його від кісток, і, не відпускаючи з рук, поступовими віджимаючими рухами роблять поздовжнє його розминання за напрямком до центру. Поздовжнє розминання найчастіше використовують для масажу м'язів кінцівок, країв трапецієподібних і найширших м'язів спини, великого грудного м'яза, прямого м'яза живота, сідничних м'язів. Техніка переривчастого розминання така ж сама, що й при безперервному розминанні, тільки рука масажиста переміщується по масажованому сегменту стрибкоподібно (вибірково). Ритмічними короткими рухами роблять розминання окремих ділянок м'язів.

Розминання в поперечному напрямку. Руки встановлюють під кутом 45° до масажованої поверхні так, щоб з одного боку були розташовані великі пальці, а з другого - решта. Захоплений м'яз відтягують обома руками вверх, стискують і віджимають однією рукою в напрямку від себе, а другою рукою - до себе, потім в зворотньому напрямку, поступово переміщуючись вздовж сегмента. Поперечне розминання застосовують на кінцівках, спині, животі.

Розминання в спіралеподібному напрямку. Руки масажиста розташовуються поздовжньо або поперечно і роблять спіралеподібні рухи. Руки не повинні торкатися одна одної. Застосовується прийом на великих поверхнях утих випадках, коли потрібно щадити шкіру, обходити її окремі ділянки.








Дата добавления: 2016-12-08; просмотров: 635;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.