Ручний вогнегасник ВВ-2

 

Ручний вогнегасник призначений для гасіння вогнищ пожежі в машині, зокрема різних горючих речовин і пожежі електроустановок, що знаходяться під струмом. Для гасіння горючих речовин, горіння яких відбувається без доступу повітря (пластинчастий піроксилін, терміт), вогнегасник не застосовується.

Вогнегасник встановлений в десантному відділенні зліва біля кормових дверей на кронштейні і є сталевим балоном на 2 л, в горловину якого вкручений замочний вентиль з сифоновою трубкою. Вентиль має запобіжний пристрій, що складається з мембрани і корпуса запобіжника. Вентиль вихідною трубкою поворотного механізму з'єднується з розтрубом. Найбільша відстань до вогнища пожежі при гасінні вогнегасником – 1,5 м.

У процесі експлуатації не допускати нагріву вогнегасника сонячними променями або іншими джерелами тепла, оскільки при нагріві вуглекислоти до 50-60°С піднімається тиск понад допустимий, що може викликати викидання вуглекислоти із вогнегасника через запобіжний пристрій.

Повторний огляд вогнегасника ВВ-2 проводити через п'ять років. Дата першого огляду вибита на балоні вогнегасника.

 

10.4. Дії екіпажу при пожежі в машині

 

При виникненні пожежі в силовому відділенні машини система ППО приводиться в дію автоматично. У разі потреби систему ППО можна включити вручну. Для цього необхідно:

зірвати пломбу з кришки 12 або 32 (див. рис. 8.4) на центральному щитку; відкрити кришку, натиснути і відпустити кнопку.

Після натиснення кнопки 1Б спрацьовує перший балон із хладоном 114В2. Якщо пожежа не буде ліквідована, необхідно в такому ж порядку ввести в дію другий балон, натиснувши кнопку 2Б.

При виникненні пожежі всередині і зовні машини необхідно зняти вогнегасник із кронштейна і направити розтруб на вогонь. Відкрити замочний пристрій повністю і підводити струмінь «снігу» до вогню із краю.

Струмінь вуглекислоти направляти безпосередньо на полум'я, прагнучи не заливати апаратуру (радіостанцію, прилади та ін.).

При виникненні пожежі зовні необхідно негайно вимкнути нагнітач ФВУ.

При виникненні пожежі від вогнесуміші на даху силового відділення необхідно встановити частоту обертання колінчастого вала двигуна не менше 2000 об/хв і працювати на ній до ліквідації пожежі.

Роботи, що проводяться після гасіння пожежі:

відновити дію привода подачі палива;

провентилювати внутрішній об'єм машини, ввімкнувши нагнітач, якщо він не був увімкнений раніше, і витяжні вентилятори десантного відділення та башти;

відкрити жалюзі.

Після виконання вказаних робіт машина готова для подальшої експлуатації, але при першій же нагоді необхідно провести контрольний огляд стану агрегатів і вузлів машини, усунути несправності, замінити порожні балони системи ППО згідно з пр. 10.5.1.

 








Дата добавления: 2016-11-28; просмотров: 2032;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.